Explosió a Tarragona

Efecte dominó a les químiques: baixa la producció arran de l'explosió a Iqoxe

La dependència entre empreses del sector ha fet que fins a sis empreses es vegin afectades

per NacióTarragona , 10 de febrer de 2020 a les 13:01 |
L'explosió a l'empresa Iqoxe el passat 14 de gener ha fet baixar la producció de fins a sis empreses del polígon per la manca de distribuïdor d'òxid d'elité. En el complex petroquímic, gairebé totes les empreses estan interconnectades i hi ha una gran dependència entre elles, el que provoca que un incident com aquest en una planta produeixi un efecte dominó en la resta de companyies.

Empreses com Repsol, Dow o Clariant, de les més grans de la zona, eren clientes o proveïdores d'Iqoxe i s'han vist obligades a reduir la producció en el darrer mes. Davant aquesta situació, i amb la previsió d'Iqoxe de reprendre l'activitat en un mes i mig, moltes químiques ja han buscat productors d'òxid d'elité d'altres punts d'Europa. Tanmateix, es tracta d'un procés lent i costós.


Iqoxe treballa ara amb la intenció de reobrir la planta a finals de març i els tècnics ja estan revisant tota la maquinària per poder sol·licitar al Departament de Treball els permisos per tornar a operar. La Generalitat haurà de revisar de nou tots els plans de seguretat i les certificacions per tal que s'adaptin a la normativa vigent.

 

Participació