Ajuntament de Tarragona

Dures crítiques de l'oposició per cedir el parquet del Palau d'Esports de Tarragona a Girona

Totes les formacions de l'oposició de l'Ajuntament de Tarragona han criticat la decisió

per NacióTarragona , 6 de febrer de 2020 a les 11:11 |
El Govern de la Generalitat, qui té la titularitat del Palau d'Esports de Tarragona que ja fa temps que es troba en desús, ha decidit cedir de manera temporal el parquet a Girona. Els efectes del temporal Gloria van devastar el pavelló Fontajau de la ciutat i ara s'ha acordat fer el traspàs del terra com a mínim fins al final de la temporada. La fabricació d'un nou parquet trigaria més de tres mesos i és per això que s'ha pres aquesta decisió.

El govern de l'Ajuntament de Tarragona, format per ERC i els Comuns, s'hi ha mostrat favorable i ha destacat el "gest solidari" que suposa aquesta cessió. La consellera d'Esports, María José López, va assegurar ahir que "el parquet no es feia servir actualment i que la seva cessió temporal no afecta les activitats previstes al Palau d'Esports, com el Torneig Casteller de Futbol al març". Tanmateix, els grups de l'oposició han criticat aquest gest i han denunciat el desús del Palau, una qüestió molt polèmica al consistori d'ençà que van acabar els Jocs Mediterranis.


"Ja ningú pot negar que els 18,4 milions d'euros públics que va costar el Palau d'Esports es van llençar a la brossa"

La CUP de Tarragona, la cessió del parquet del Palau evidencia que l'equipament construït pels Jocs Mediterranis "no ha estat mai una prioritat ni per la ciutat, ni pels equips de govern de Ballesteros ni Ricomà, ni molt menys per la Generalitat". Per la consellera Eva Miguel, "el més escandalós és que hagi passat un any i mig des que van finalitzar els Jocs Mediterranis i el Palau d'Esports segueixi sense poder-se utilitzar". La cupaire remarca que la cessió del parquet al palau d'esports gironí és "una mostra de generositat i solidaritat", però alhora també és "l'enèsima evidència que el Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània segueix sense previsió d'entrada en funcionament".


"Els 18,4M€ que va costar la seva construcció podrien haver ajudat a millorar les instal•lacions dels serveis sanitaris o dignificar els equipaments de les escoles públiques de la ciutat que fins i tot algunes d'elles estan en barracons". En aquest sentit, també han criticat la manca de perspectiva de servei públic dels responsables polítics de l'organització dels Jocs tant per part del govern de Ballesteros com de la Generalitat.

Nadal, indignat


Per la seva banda, el grup municipal de Junts per Tarragona també ha mostrat la seva indignació amb la cessió. "La ciutat de Tarragona i la seva ciutadania reclama des de fa molts mesos que es trobi una solució per desencallar la situació de l'equipament esportiu i, de fet, al darrer ple es va assegurar que el desbloqueig era imminent, però lluny d'això ens trobem que de manera unilateral des del departament de Patrimoni de la Generalitat de Barcelona es decideix extreure el parquet del Pavelló per portar-lo a Girona, això ja és riure's de nosaltres", ha declarat el portaveu del grup municipal Dídac Nadal.

El conseller ha estat contundent afirmant que "si hagués sigut per Junts per Tarragona aquest material no hauria sortit mai de la nostra ciutat". Nadal ha lamentat els danys que va patir Catalunya dies enrere per la borrasca, "lamentem profundament les destrosses que el Gloria va ocasionar a Girona però considerem que aquesta decisió suposa un nou menysteniment cap a la nostra ciutat".


Els de Ballesteros s'hi sumen

Qui també hi ha posat cullerada és el conseller del Grup Municipal Socialista, Berni Álvarez, qui s'ha mostrat "preocupat" per la decisió. "Cedir el parquet significa que no tenen pressa perquè es traspassi el Palau, perquè no saben què fer amb ell", explica Álvarez. I afegeix que això és degut a la "falta de visió de ciutat i la manca de planificació esportiva, tant de la conselleria d'Esports, com del mateix alcalde".
 

 

Participació