Infraestructures

El Govern preveu que el TramCamp funcioni a partir de l'any 2024

Aquesta és la resposta del Govern al corredor mediterrani per unir els municipis que han quedat desconnectats amb la nova infraestructura

per NacióTarragona, 4 de febrer de 2020 a les 09:37 |
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en un acte a Tarragona | J.O.
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat la redacció dels estudis informatius per a la implantació del nou sistema de tren-tram al Camp de Tarragona. El Govern preveu que el TramCamp entri en funcionament entre el 2024 i el 2025, tot i que asseguren que la data dependrà del què trigui Adif en desmantellar l'actual infraestructura.

En concret, l'estudi que ja han encarregat corresponen als dos àmbits d’actuació del projecte: Cambrils – Tarragona i Cambrils – Reus (i altres ramals), amb un termini d’execució de 5 i 6 mesos, respectivament, i un import global d’adjudicació de 456.200 euros. Els municipis que abasta aquesta actuació són Cambrils, Salou, Vila-seca, Tarragona i Reus. En l’àmbit de l’estudi informatiu entre Cambrils i Reus, s’estudiarà la nova connexió entre Port Aventura i Vila-seca, la connexió amb la futura connexió amb l’Aeroport de Reus i l’estació d’alta velocitat del Camp de Tarragona.

Els propers dies FGC adjudicarà també els estudis d’impacte ambiental, que hauran de reflectir, entre altres, aspectes com la definició del corredors; l’estudi del medi, la identificació i avaluació d’impactes, i les mesures preventives, correctores i/o compensatòries; així com la redacció del Pla especial d’infraestructura ferroviària, que definirà la protecció del ferrocarril d’acord amb la legislació urbanística vigent i establirà els diferents nivells de protecció de la xarxa.


 

La resposta al corredor

La posada en funcionament del corredor mediterrani entre Vandellòs i Vilaseca ha comportat el desviament dels serveis ferroviaris cap al nou traçat. La proposta que s’impulsa ara des del Govern amb el TramCamp consisteix en reconvertir aquest corredor en un sistema de tren-tramvia. La idea, diuen, és que aquest sistema presento les característiques d’un tramvia en els trams estrictament urbans, mentre que adopti les funcions d’un tren de rodalia en sortir d’aquests límits.

 

 

 

Participació