Les espectaculars imatges del pantà d'Ulldecona gairebé ple

Des de finals de la primavera del 2015 que el Pantà d'Ulldecona no arribava al 9.21 hm3 de la seua capacitat que es situa en 11 hm3

per Sílvia A./Imatges: Pepo Morillo , La Tinença de Benifassà, 3 de febrer de 2020 a les 19:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Embassament d'Ulldecona és pràcticament ple a vessar.Tal com demostren les imatges de Pepo Morillo, este cap de setmana, ha arribat als 9.21hm3 de la seva capacitat total, els 11hm3.
Segons les darreres dades facilitades per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, conca a la qual pertany el pantà, l'embassament es troba en estos moments a 9'23 hm3 a les 14.00 hores d'avui dia 3 de febrer.Estes dades no es repetien des de finals de la primavera del 2015 i els darrers anys la sequera ha estat la tònica i queixa dels regants.


L'embassament d'Ulldecona se situa al terme municipal de la Pobla de Benifassà, a la comarca del Baix Maestrat, al País Valencià. Rep el seu nom, ja que va ser finançat per pagesos d'Ulldecona l'any 1967 a la llera del riu de la Sénia, en territori de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ocupant una extensió de 817 ha i amb una capacitat d'11 Hm³ en la seua totalitat. Les nevades i les pluges d'este hivern asseguren doncs el subministrament per als regants d'este territori del Sénia, cruïlla de territoris i d'administracions.

 

 

Participació