Ajuntament de Tarragona

Tots els consellers de Tarragona fan front comú per defensar la seguretat química i el ferrocarril

El consistori ha demanat que la Generalitat investigui i es personi judicialment contra Iqoxe

per NacióTarragona , 30 de gener de 2020 a les 10:26 |
Els portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona, en la doble declaració institucional | ACN
Tots els consellers dels grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona han defensat de manera conjunta les necessitats ferroviàries de la ciutat i la seguretat química. En una declaració institucional conjunta aquest dijous al matí, l'alcalde, Pau Ricomà, ha exigit que la Generalitat es personi judicialment contra l'empresa Iqoxe i ha anunciat que pròximament es farà un ple monogràfic a la ciutat per tal d'abordar la situació.

En aquest sentit, s'han acordat setze punts entre els quals s'insta el Parlament a crear una comissió d'investigació per conèixer les causes del sinistre, i que el consistori requereixi trimestralment a les empreses la relació i el detall dels expedients sancionadors que tinguin oberts.


Sobre l'àmbit ferroviari, s'ha escenificat la unitat dels grups per reclamar que les mercaderies circulin per l'interior i els passatgers pel centre de la ciutat; així com demanar a Foment que el nou tren AVLO s'aturi a Tarragona.

Ricomà ha destacat la "generositat" dels diferents grups municipalsper haver aconseguit una "posició unitària" tant en matèria ferroviària com en la qüestió petroquímica. "Tarragona és la veu de tots", ha dit.

 

Participació