Explosió a Tarragona

Els sindicats convoquen una vaga del sector químic el pròxim 19 de febrer

Els treballadors volen exigir "més respostes i seguretat"

per NacióTarragona , 29 de gener de 2020 a les 10:59 |
Els representants de CCOO i UGT a Tarragona | ACN
Els dos sindicats majoritaris del sector petroquímic a Tarragona i impulsors de la protesta - CCOO i UGT - han confirmat aquest dimecres que ja han comunicat a Treball la convocatòria oficial d'una vaga pel pròxim 19 de febrer. D'aquesta manera, els treballadors pretenen exigir "més respostes i seguretat" davant episodis com el que Tarragona va viure el passat 14 de gener amb l'explosió de l'empresa Iqoxe. 

La vaga durarà 24 hores i a la tarda hi ha prevista una manifestació, que també estarà oberta a la ciutadania. Els representants dels treballadors apunten a les companyies però també a l'administració, a qui reclamen més inspectors de treball i una millora dels protocols d'avís a la població en casos d'emergències químiques. L'aturada s'iniciarà el 19 de febrer a les sis del matí i durarà 24 hores. Servirà per "fer un toc d'atenció a les empreses i a l'administració", ha dit Àngel Clua, secretari general d'UGT-FICA a Tarragona. Clua ha recordat que en el funcionament d'algunes empreses hi ha "deficiències que feia temps que denunciàvem i que no s'han corregit".


El secretari general de CCOO Indústria a Tarragona, José Martín, ha afirmat que volen "mesures concretes en matèria de seguretat, tant laboral com ciutadana" i poder tenir participació en el disseny d'aquestes accions. Això inclou una millora de la situació dels comitès d'empresa i a nivell ciutadà participar en la revisió dels plans d'emergència, juntament amb les administracions, les companyies i les associacions de veïns. Segons han explicat, l'objectiu final de la vaga és que no es torni a produir cap altre accident com el d'IQOXE. A la vaga hi ha convocats 11.000 treballadors del polígon petroquímic tarragoní. D'aquests, un 60% són d'empreses principals i un 40% d'empreses auxiliars.

 

 

Participació