Explosió a Tarragona

Ricomà demana a Pedro Sánchez la creació d'una Agència de Seguretat Química després de l'explosió a Iqoxe

La ministra d'Indústria es compromet a venir a Tarragona a tractar el tema

per NacióTarragona , 24 de gener de 2020 a les 17:58 |
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà | Ajuntament de Tarragona
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha traslladat aquest divendres al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, la necessitat de crear una Agència de Seguretat Química. La trobada s'ha produït a Fitur, on el batlle li ha traslladat la preocupació pels efectes del temporal Glòria i l'explosió produïda a Iqoxe.

Ricomà ha considerat necessària la creació d'aquesta entitat per vetllar per la seguretat del polígon petroquímic de Tarragona. "La química ha de ser la primera interessada en tenir el màxim nivell de seguretat i la màxima gestió de les emergències", ha apuntat Ricomà. La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que acompanyava Sánchez, s'ha compromès a anar a Tarragona a parlar d’aquest tema, segons ha informat el consistori.

 
Segons Ricomà, "és molt important que l'Estat s'impliqui en el control de la seguretat de les empreses químiques". "No volem dir que no s'hi treballi, però una agència estaria bé per extremar al màxim totes les mesures. Ens cal fer les coses millor i, per això, hem de comptar amb la complicitat de totes les administracions i el sector empresarial. D'aquesta manera podem recuperar la confiança de la ciutadania", ha remarcat.

 

Participació