Música

VÍDEO La nova cançó de Roba Estesa, el grup tarragoní més exitós del moment

"Dolors" marca un canvi en l'estètica de les tarragonines que es modernitza tant en el so com en la imatge

per NacióTarragona , 24 de gener de 2020 a les 17:24 |
Imatge del grup Roba Estesa | Roba Estesa
Després de l'èxit dels discos "Descalces i Desglaç" i dels més de 200 concerts realitzats, Roba Estesa torna aquest 2020 amb Dolors, un EP editat per Halley Records."Dolors" marca un canvi en l'estètica de les tarragonines que es modernitza tant en el so com en la imatge. Amb tot, les quatre cançons continuen amb el camí en el qual van ser pioneres Roba Estesa, que pretén fer visible la lluita feminista.


Roba Estesa continua entenent la cultura com una eina de transformació social i la música com un espai de trobada, de denúncia i d'expressió col·lectiva. El single de presentació d'aquest nou treball es titula "Cendres i plaers", un tema que llança una reflexió sobre els privilegis i les dinàmiques culturals. Sobre si realment hi ha possibilitat de canvi, si hi ha terreny per a adobar una cosa nova o, per contra, no hi ha llavors a plantar.

"Cendres i plaers" clama que no tot està perdut i convida a transformar-ho tot. És una cançó crítica, però optimista, que celebra l'empoderament i la consciència. Una cançó que convida a despertar i actuar.


Amb "Dolors", Roba Estesa fa una passa endavant en la seva estètica, tant musical com gràfica. Les quatre noves cançons mostren una sonoritat renovada on la banda ha volgut investigar per enriquir-se del que ofereix la producció digital, un procés que s'estila normalment en instruments elèctrics com les guitarres, però no en els acústics.

 

Arxivat a:
Cultura, Roba Estesa, Música
Participació