Tarragona

Els set noms dels nous carrers de Tarragona

Tres son de dones històriques: Neus Català, Elisa Cardona i Pilar Pradells

per NacióTarragona , 24 de gener de 2020 a les 08:55 |
Aquest dijous la Comissió del Nomenclàtor de Tarragona ha aprovat les propostes de set noms de carrers presentades des de l’anterior reunió. Ara ja s’ha iniciat el tràmit per posar els set noms nous a carrers i places, tots ells proposats per veïns i als ciutadans en general.
 
D’una banda s’ha proposat el nom de Forn del Call al carrer ubicat entre la Plaça dels Àngels i la Plaça del Rei, amb motiu d’un forn jueu existent en aquella mateixa zona. També s’ha posat damunt la taula el nom de Camí de les Fonts a un carrer que dona accés a la zona de Pou Boronat, i s’ha proposat el nom carrer de Renau a l’antic camí de Sant Pere, 1 entre Ematsa i la Muntanyeta. En aquest darrer ca,s es substituiria un nom provisional o no oficial, per un de definitiu.

 
Així mateix i pel que fa a la voluntat del govern “de promoure noms de dones històriques i de valors universals i apropar-nos a una toponímia més propera, sempre d’acord amb les propostes presentades”, el portaveu de l’equip de govern, Xavi Puig, ha donat a conèixer la proposta dels noms de Neus Català, Elisa Cardona i de Pilar Pradells.

 
Pel que fa a Neus Català i Elisa Cardona anirien al Pla Parcial 1 ubicat a la carretera de Valls. I el de la històrica militant del PSUC i fundadora de l’Associació de Veïns de Torreforta, Pilar Pradells i Sabaté, que substituiria el nom de la plaça ubicada davant del Centre Cívic de Torreforta, coneguda com a Plaça Tarragonès.

 
Davant de l’Hospital Joan XXIII també s’ha proposat, a la plaça ubicada entre els carrers Set Lledoners, Joan Ruiz i Porta i Macià Mallol i Bosch, que passi a dir-se Plaça dels Metges i les Metgesses.

 

Participació