Llevantada

El temporal engoleix les platges de la Costa Daurada

El Port de Tarragona ha registrat l'onada més gran des que es va instal·lar la boia mesuradora: una de 12,66 metres

per NacióTarragona , 22 de gener de 2020 a les 11:08 |
Inundacions pel temporal Glòria a Cambrils. | ACN
Tot i que el Camp de Tarragona no ha patit la pitjor part de la llevantada, el temporal Glòria també ha afectat la Costa Daurada. El fort onatge i l'acumulació d'aigua ha inundat bona part dels carrers propers al litoral i ha engolit la sorra de gairebé totes les platges. A més, la majoria de passejos marítims han quedat ensorrats pels efectes del temporal i s'han registrat destrosses en desenes de baixos i cases properes.

A l'espera de l'arribada d'un nou temporal aquesta tarda, els ajuntaments, així com el Port de Tarragona, ja han començat a avaluar els danys de la llevantada. De fet, les instal·lacions portuàries han informat que s'ha registrat a Tarragona l'onada més gran des que es va instal·lar la boia mesuradora: una de 12,66 metres.

 

Els efectes del temporal Glòria a Salou Foto: ACN


Protecció Civil ha alertat que de cara a la tarda tornarà a ploure amb intensitat. És per això que a Tarragona continuen actius els avisos en fase d'alerta pel risc de gran onatge i fort vent durant aquest dimecres. Segons apunta l'Ajuntament de Tarragona, ahir es van registrar una vuitantena d'incidències a la ciutat, tot i que no hi destaquen grans incidències.


El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, ha demanat "prudència" i "sentit comú" a tota la població davant l'alerta pel temporal Gloria, que afecta tot el país. El delegat ha recomanat no sortir de casa si no és imprescindible, extremar les precaucions i seguir els mitjans de comunicació per estar puntualment informats de les novetats de l'episodi meteorològic i ha indicat que al Camp de Tarragona no hi ha hagut incidents destacables.

 

Participació