Sentència 1-O

Desenes de persones donen suport al jove de Tarragona detingut per la manifestació postsentència

Més d'una vintena de persones s'han concentrat a les portes del jutjat on avui declararà l'acusat

per Alba Domingo , 21 de gener de 2020 a les 09:45 |
La concentració de suport al jove aquest matí. | Endavant Tarragonès
Més d'una vintena de persones han donat suport aquest dimarts al matí al Lluís, el jove tarragoní militant d'Arran detingut ahir per la seva participació  en les manifestacions del passat 15 d'octubre a Tarragona, quan protestava contra la sentència del judici al procés. El detingut ha passat la nit a la comissaria de Camp Clar i avui passarà a disposició judicial. Per això, desenes de persones s'han concentrat sota la forta pluja i el vent a la porta dels jutjats, a la rambla Lluís Companys de la ciutat, en solidaritat amb el detingut. 
Des d'Arran han criticat la manera en què s'ha detingut el jove: "No entenem per quin protocol el Lluís no passarà a disposició judicial fins avui. Creiem que es tracta d'un càstig cap a la seva vinculació política, ja que després de deu dies en cerca i captura, hagués pogut ser detingut de forma planificada per tal de posar-lo a disposició judicial el mateix dia, sense causar-li més perjudici", han assegurat.


Es tracta del segon jove tarragoní detingut per les concentracions d'aquell dia. La darrera detenció es va produir fa deu dies, quan els Mossos d'Esquadra es van personar a casa d'un acusat a Tarragona, el van retenir i el van dur a comissaria per prendre-li declaració. Hores més tard, el van deixar en llibertat.

La protesta es va produir a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, on acabava la manifestació per la sentència. Diversos manifestants van crear barricades amb contenidors i la tensió entre Mossos i independentistes va anar creixent fins al punt que es van produir càrregues policials.


Aquella nit d'octubre, durant la manifestació, van ser identificades 12 persones. Totes elles van quedar en llibertat després de declarar, però ara, mesos després, la justícia els torna a requerir.

 

Participació