Explosió a Tarragona

Els alcaldes del Camp de Tarragona acorden reclamar que la gestió de les emergències retorni al territori

Fins al 2007, la gestió d'emergències químques es feia des de Tarragona i ara exigeixen recuperar les competències

per NacióTarragona , 21 de gener de 2020 a les 09:09 |
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. | Ajuntament de Tarragona
Els alcaldes del territori i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) s'han trobat aquest dilluns en una reunió després de l'explosió de l'empresa Iqoxe ara fa una setmana i han acordat exigir recuperar la gestió de les emergències químiques des del territori. Tots els implicats, els ajuntaments de Tarragona, Reus, Perafort, la Pobla de Mafumet i el Morell, han donat el seu vist i plau a la reclamació.

Hem acordat fer un front comú per reclamar que la gestió de les emergències torni al territori”, ha manifestat Pau Ricomà, l'alcalde de la capital. A més, ha recordat que fins al 2007 funcionava el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) i es va decidir integrar-lo dins el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat). "És un error, ningú coneix millor el que passa aquí que la gent del territori”. La reunió, diuen, també ha servit perquè l'associació expliques que l’explosió a l’empresa Iqoxe “posa en crisi la imatge del sector". Per això, els alcaldes han instat les companyies del sector químic a "revisar aquestes competències per garantir la seguretat”.


L'error de les sirenes

L’alcalde de Tarragona, en declaracions a la sortida, també ha insistit que “tots els alcaldes hem coincidit que les sirenes s’haurien d’haver activat des del minut 1. Preventivament haurien d’haver sonat”. En aquest sentit, aposten per “sistemes més moderns i efectius de comunicació amb la població, com és el dels missatges SMS als telèfons mòbils”.

 

 

Participació