Explosió a Tarragona

Treball convoca sindicats i patronals per revisar les mesures de seguretat i salut laboral al complex petroquímic de Tarragona

El conseller ha explicat que el Departament va sancionar l’empresa Iqoxe per incompliment de la normativa en matèria de seguretat salut laboral i condicions laborals.

per NacióTarragona, 17 de gener de 2020 a les 18:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat la convocatòria “en breu” d’una reunió de treball amb sindicats i patronals per revisar les mesures en matèria de seguretat i salut laboral a les empreses del complex petroquímic de Tarragona.El Homrani ha fet aquest anunci a Tarragona després de reunir-se amb representants dels sindicats CCOO i UGT del sector de la petroquímica, i abans de la reunió amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), per parlar sobre l’explosió produïda a la planta de l’empresa IQOXE, amb el resultat de tres persones mortes i d’altres de ferides.

“En breu farem aquesta convocatòria de reunió perquè volem una trobada tranquil·la per revisar les condicions de seguretat i salut laboral en el polígon petroquímic de Tarragona”, ha afirmat el conseller.El Homrani ha subratllat que “hem de reforçar i arribar a un entorn més segur per evitar accidents com el d’IQOXE a partir del diàleg i la concertació amb els agents representats".


D’altra banda, el conseller ha explicat que el Departament va sancionar, a proposta de la Inspecció de Treball, l’empresa IQOXE per incompliment de la normativa en matèria de seguretat salut laboral i condicions laborals. El Homrani ha precisat que corresponen a quatre expedients sancionadors oberts per la Inspecció de Treball els últims anys, tres per seguretat i salut laboral i un per condicions de treball.

El conseller ha afegit que “des de l’any 2017 no hi ha cap denúncia contra l’empresa per falta de mesures de seguretat i salut laboral”. Arran de l’explosió, Chakir el Homrani ha afegit que la Inspecció de Treball ja ha obert dos expedients  i “anirà fins al fons”.


 
 

 

Participació