Explosió a Tarragona

El president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona admet que cal millorar els protocols

El president ha dit que "el risc 0" a la demarcació "no existeix"

per NacióTarragona , 17 de gener de 2020 a les 10:00 |
El president de l'AEQT, Rubén Folgado | Tarragona Ràdio
El president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona, Rubén Folgado, ha admès aquest matí en una entrevista a Tarragona Ràdio que cal millorar els protocols de comunicació a la població en cas d'emergència. Folgado ha assumit que l'accident de dimarts al polígon sud "marcarà un abans i un després" i aposta per reforçar els plans interns i externs d'emergència.

El president ha reconegut que "el risc 0" a la demarcació "no existeix", però ha reivindicat que les empreses associades a aquesta patronal tenen "la màxima obsessió per la seguretat", per sobre dels interessos econòmics. "Situacions com aquesta superen tots els estàndards existents i fan que la normativa sigui cada cop més exigent", ha dit.


A més, el president ha remarcat que l'AEQT es va posar a disposició de les administracions per la gestió de l'emergència i que les empreses químiques tarragonines "parteixen d'un alt nivell en matèria de seguretat i formació". "Ara mateix no entenem que va passar i toca trobar les causes. Fets com el de dimarts a fan molt difícil aplicar els protocols existents, però els canviem i hi ha un esforç continu", ha assegurat.

Pel que fa a la proposta d'una Taula per la Qualitat de l'Aire, el president s'hi ha mostrat disposat però demana que es faci de manera molt amplia i amb criteris únics i dades rigoroses.

 

 

Participació