Ajuntament de Tarragona

Els propòsits del govern de Tarragona per al 2020

L'executiu explica que serà "l'any del canvi de rumb de la ciutat"

per Alba Domingo , 7 de gener de 2020 a les 10:43 |
Els consellers Xavi Puig i Carla Aguilar | Tarragona Ràdio.
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de l'aprovació dels pressupostos municipals a finals de desembre, el govern de Tarragona, format per ERC i els Comuns, comença el nou any amb la capacitat de tirar endavant les noves polítiques "del canvi" anunciades. El conseller d'ERC Xavi Puig i la primera tinenta d'alcalde Carla Aguilar han explicat aquest dimarts al matí a Tarragona Ràdio els nous propòsits del consistori per al 2020 i han assegurat que serà "l'any del canvi de rumb de la ciutat".

Puig ha mostrat la seva satisfacció per haver aprovat els comptes municipals i ha estat optimista amb el camí que comença enguany l'executiu. "Tenim pressupostos i complicitats amb Junts per Tarragona i la CUP i això ens permetrà fer moltes coses", ha dit. Segons han explicat, entre les accions més immediates que es duran a terme hi ha la revitalització del centre a l'illa Corsini, la Part Baixa o la Rambla Nova i petits projectes urbanístics als barris.


Aguilar, d'altra banda, ha explicat que els ciutadans "començaran a veure moviment": "serà un any de planificació i d'assentar unes bases de polítiques estables i irreversibles que estaven pendents a Tarragona. Començarem a caminar i a moure la ciutat".

Mesures concretes


En aquest sentit, la tinenta d'alcalde ha avançat algunes de les mesures socials que s'implementaran a curt termini. La consellera ha assegurat que s'incrementaran les polítiques feministes i es posarà especial èmfasi en les mesures socials com ara l'atenció a les persones sense llar i als joves immigrants. També, s'apostarà pel benestar animal i per les accions de microurbanisme. En definitiva: "cultura, sostenibilitat i cohesió". Així ha resumit el govern tarragoní els seus propòsits per al nou any que tot just comença.

D'aquesta manera, l'equip de Ricomà preveu que 2020 serveixi per estabilitzar el nou govern després de més d'una dècada de mandat socialista a la ciutat i per implementar totes les mesures previstes als pressupostos.


Les crítiques de l'oposició

Per la seva banda, la consellera del PSC Sandra Ramos s'ha mostrat escèptica amb els anuncis i promeses de l'executiu i ha dubtat de la capacitat real que tenen de tirar-les endavant. "En els mesos que porten al govern ja han vist que les coses no són tan fàcils. Esperem que hi hagi capacitat per fer-ho i veurem fins on arriben. Els pressupostos tenen moltes mancances i ens haguera agradat treballar-los millor. Ara veurem el rumb que vol prendre la ciutat", ha criticat.

 

Participació