ENTREVISTA

El director dels Pastorets de Tarragona: «Hem frenat el contingut polític»

Eloi Isern ens dona algunes de les claus dels Pastorets d'enguany ,que es representaran aquest cap de setmana

per Alba Domingo , 27 de desembre de 2019 a les 08:00 |
Els Pastorets de Tarragona | Albert Rué.
Us imagineu en Lluquet i el Rovelló, els dos rabadans més coneguts de l'imaginari pastoril, perduts pels voltants del Pont del Diable? O la celebració del casament de Josep i Maria al Serrallo? Doncs així són Els Pastorets de Tarragona, un espectacle fonamentat en els clàssics Pastorets d'en Folch i Torres, però tarragonitzats, reinventats i modernitzats.

Un any més, els Pastorets de la ciutat tornen al Teatre Metropol de Tarragona el cap de setmana del 28 i 29 de desembre a dos quarts de vuit del vespre amb diàlegs plens d'ironia i crítica desfermada. Com és habitual, enguany el guió s'ha reinventat i Eloi Isern, el seu director, ens explica algunes de les claus d'aquest Nadal.


- Quants anys fa que es fan els Pastorets a Tarragona?

- Ja fa gairebé 35 anys que la companyia La Golfa els fa i des de 2001 representem l'obra amb el guió de Josep Bargalló. L'actual conseller d'Ensenyament va escriure una versió tarragonitzada dels pastorets de Folch i Torres que és la que ara fem.


- Què tenen d'especial aquests Pastorets?

- Tots els llocs on passen les accions i les característiques dels personatges són tarragonines. Per exemple, hi ha un calafat del Serrallo i Maria és filla d'un benestar de la Part Alta. A més, el guió canvia i s'actualitza segons el que ha passat durant l'any. Hi ha diverses escenes en què hi "colem" elements actuals.


- Enguany amb les eleccions municipals i el procés hi deu haver teca...

- Evidentment. Cada any l'actualitat política agafa bastant de protagonisme en el text, però enguany hem intentat frenar-ho una mica. Som conscients que això esgota i no volem que agafi tant protagonisme. Sí que s'esmenta, però no tant com altres anys. A l'infern, per exemple, que és una de les escenes que varia cada any, podríem haver fet que fos la presó dels presos polítics però hem decidit enfocar-ho cap a una altra temàtica.

- Quina?

- No ho vull desvetllar massa, però hi sortirà una cantant famosa i "milionària". Al final, l'espectacle també ha de ser infantil i volem agafar temes mediàtics que els nens puguin entendre o que els hi puguin sonar.
 

Els Pastorets de Tarragona Foto: Albert Rué.


- Quantes persones feu possible l'obra?

- Sobre l'escenari hi ha 37 actors, però hi treballem més de 50 persones.

- Quant fa que hi treballeu?

- Ens hi posem passat Santa Tecla. Quan acaben les festes de Tarragona ens posem a reunir-nos, a refer el repartiment i el guió. Per nosaltres, adaptar el text és un al·licient que ens agrada. Després comencem assajos i a preparar-ho tot per Nadal.

- Quan us podrem veure enguany?

- El cap de setmana del 28 i 29 de desembre al Teatre Metropol. Els dos dies a dos quarts de vuit del vespre.

 

Arxivat a:
Els imperdibles, General
Participació