patrimoni

L'Ajuntament i el Govern analitzaran aquest mes les necessitats del patrimoni a Tarragona

L'objectiu és tractar les necessitats i les actuacions al conjunt patrimonial de la ciutat

per NacióTarragona , 9 de desembre de 2019 a les 13:16 |

La tercera setmana de desembre es reunirà una comissió bilateral formada per l'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya per tractar les necessitats i les actuacions al conjunt patrimonial de la ciutat. Així ho han manifestat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo.

Ricomà ha aclarit que l'informe encarregat per la Generalitat de Catalunya sobre l'estat del patrimoni de la ciutat no es va rebre oficialment fins aquesta setmana, quan l'actual equip de govern en va tenir coneixement per primera vegada. L’alcalde també ha afegit que s'analitzarà internament perquè, si entre el cos tècnic municipal es tenia coneixement de l'existència d'aquest informe des del mes de març, no se n’havia donat compte.

"La tercera setmana de desembre convocarem una comissió bilateral entre Ajuntament i Generalitat, tècnica i política, per tal de buscar línies de cooperació tant per a l'amfiteatre com per a la resta del conjunt monumental" ha dit. "Per nosaltres la cura del patrimoni és importantíssima, tant des del punt de vista històric com de factor generador d'oportunitats de futur. És per això que farem possible la inversió necessària que els últims anys no hi ha hagut", ha afegit.

Després de la trobada amb la Generalitat, es convocaria una reunió del Consell Assessor de Patrimoni per compartir les conclusions de la reunió amb els representants del sector.

 

Participació