Tarragona

​Junts per Tarragona proposa crear més àrees d’esbarjo per a gossos

El grup recorda que actualment la ciutat només disposa de pipicans i que aquests són insuficients i no compleixen les condicions mínimes

per NacióTarragona , 9 de desembre de 2019 a les 11:40 |
El grup municipal de Junts per Tarragona ha reclamat aqiest dilluns l'increment del nombre d'espais d’esbarjo per a animals de companyia. “La ciutat només disposa d’un nombre insuficient de pipicans i no existeix cap àrea de gossos ni cap can-espai, zones que s’especifiquen en l’Ordenança Municipal sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals; i que ja fa anys que funcionen a nombroses ciutats”, ha assegurat la consellera a Elvira Vidal.
 

“Les àrees de gossos són espais tancats destinats a l’esbarjo dels gossos i els can-espais són zones àmplies en horaris determinats on els animals poden romandre sense lligar sempre que estiguin acompanyats i exceptuant els animals potencialment perillosos”, ha explicat. En aquest sentit, Junts per Tarragona ha defensat la necessitat de crear el Carnet de Tinença Cívica i Responsable. “Es tractaria d’un tràmit gratuït adreçat a les persones amb animals de companyia que hagin censat els animals i que tinguin coneixement de l’ordenança”, ha apuntat la consellera.
 

El partit també reclama que tant els pipicans com les àrees per a gossos i els can-espais “tinguin un bon servei de neteja i manteniment; i disposin de senyalística i de mobiliari urbà com poden ser fonts adaptades per animals, papereres, bancs i dispensadors de bosses per a la recollida d’excrements”.

Altres propostes

 
Pel que fa a la presència d’animals de companyia a les platges, Vidal reclama “ampliar el període en el qual els animals poden anar a qualsevol de les platges de la ciutat i habilitar zones delimitades per a l’esbarjo d’animals durant tot l’any en determinades platges, tal com també s’especifica en l’ordenança municipal”.
 
En el mateix sentit i entre altres propostes, la consellera de Junts per Tarragona també ha assenyalat la necessitat de mllorar la gestió pel que fa a la protecció de les colònies de gats existents a la ciutat.El grup municipal elevarà la proposta en el pròxim plenari municipal que es preveu que tingui lloc divendres dia 20 de desembre.

 

Participació