Tarragona

La CUP de Tarragona denuncia la censura de La Caixa per no emtre un documental sobre qualitat de l'aire

La formació demana que l'Ajuntament impulsi un estudi

per NacióTarragona , 4 de desembre de 2019 a les 11:22 |
La CUP de Tarragona ha realitzat una acció de protesta aquest dimarts davant una de les oficines de La Caixa de la ciutat per denunciar la decisió de l'empresa de no no projectar "És a l'Aire", un documental dirigit per Santi Suárez i Christophe Sion, programat dins del Festival Internacional de Cinema REC de Tarragona. Es tracta d'un documental sobre l'impacte del complex industrial petroquímic de la demarcació sobre els ciutadans tarragonins.

Aquest s'havia de projectar el passat 13 de novembre a CaixaForum, dins les sessions prèvies del festival, però finalment els responsables de l'equipament de La Caixa van refusar projectar-lo a les seves instal·lacions al·legant motius tècnics d'horari i format. Per aquest motiu, finalment, el documental es passa el dimecres 4 de desembre, a les 18:15h, a l'Antiga Audiència. 


"Excuses"

Tanmateix, la CUP considera que els motius exposats per CaixaForum només són "excuses darrera les quals s'hi amaga la voluntat de La Caixa per evitar que es difongui el contingut del documental". "És un cas censura per part de La Caixa per defensar els interessos de l'IBEX35 i de la resta d'empreses que obtenen beneficis del complex industrial, fet que planteja encara més dubtes sobre allò que respirem tant les persones que hi treballen com la població propera, com és el cas de Tarragona", han expressat en un comunicat.

 
La CUP insta al govern municipal a fer un estiu

 
Al mateix temps, la CUP ha exigit al govern d'ERC i ECP que impulsi urgentment un estudi independent de la qualitat de l'aire que expliqui què respiren els ciutadans i ciutadanes "de forma científica i sense interferències dels lobbys". A més, els han exigit que no col·laborin més amb la Caixa ni en cap tipus d'activitat cultura com és el Festival REC. 

Segons la formació, fins a dia d'avui no ha estat possible que la ciutat diposi d'un estudi científic "rigorós" que expliqui els efectes de la indústria petroquímia sobre els habitants de la zona. Diuen que el motiu no és altre que "la negativa de les empreses del complex i de lesinstitucions públiques a fer-ho públic". Per això, demanen que l'estudi s'impusli des del mateix Ajuntament. 

 

Arxivat a:
General
Participació