RECERCA

Un estudi sobre el preventori de la Savinosa a Tarragona guanya el Premi de Recerca Trencadís

La guanyadora és Alexandra Rión Marqués

per NacióTarragona , 2 de desembre de 2019 a les 13:22 |
Premi de Recerca Trencadís | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Jurat del Premi de Recerca Trencadís en aquesta ha lliurat el primer premi, dotat amb 800 €, al treball “L’agonia d’una arquitectura nascuda per curar. El preventori de la Savinosa de Tarragona”, de l’alumna Alexandra Rión Marqués, del Centre Educatiu Lestonnac – L’Ensenyança, i que ha tingut la tutoria de la professora Eva Brull.

L’assaig descriu la malaltia i l’evolució de la tuberculosi; els sanatoris i els preventoris a Europa així com la història de la Savinosa de Tarragona, des dels seus orígens. També descriu tots els projectes que s’han succeït durant els darrers quaranta anys.

 
El segon Premi, dotat amb 700 €, s’ha concedit al treball “El modernisme a Tarragona” de l’alumna Júlia Belmonte Fortuny, del Col·legi Santa Teresa de Jesús, i que ha tingut la tutoria de la professora Dolors Solé Albert. Aquest treball de Batxillerat tracta del Modernisme en general, a Catalunya i a Tarragona, amb esment concret dels edificis del Teatre Metropol, la Casa Salas, el Col·legi Les Teresianes i l’antic escorxador. Fa també un estudi detallat de la Quinta de Sant Rafael amb una sèrie de propostes de millora.


El Premi
 

El Premi de Recerca Trencadís és una iniciativa dirigida als alumnes de tots els centres d’educació secundària del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Cada centre hi pot presentar fins a tres treballs d’investigació de Batxillerat que reuneixin determinats requisits.
 
Aquesta convocatòria té l’objectiu de potenciar la recerca i la investigació fora de l’àmbit universitari, estimular l’alumnat en la realització de treballs de qualitat, educar els joves en la defensa pública dels treballs i incentivar els centres en la motivació dels seus alumnes per a la investigació.

 

Arxivat a:
Societat, Educació, Premi
Participació