Pressupostos

​La CUP proposa destinar prop de 4 milions en habitatge de lloguer social a Tarragona

És una de les condicions que el partit posa per aprovar els pressupostos

per NacióTarragona , 2 de desembre de 2019 a les 12:07 |
Les conselleres de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel i Laia Estrada, en roda de premsa. | ACN
La CUP ha demanat a l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que destini prop de 4 milions d'euros en lloguer d'habitatge social a la ciutat en els propers pressupostos. Juntament amb millores en Educació, la cohesió urbanística de la ciutat i patrimoni, aquesta és una de les condicions que posa la formació per l'aprovació dels comptes.
 

Els darrers pressupostos del govern de Ballesteros ja preveien una partida d’inversions per al 2019 destinada a “adquisició d’habitatge social”. Aquesta ascendia a 2.805.016,66 euros , però no es va arribar a executar. Per aquest motiu, ara,  la CUP reclama a Ricomà que recuperi aquesta partida.
 

Rehabilitació d'habitatges buits 

Segons la CUP, en el darrer consell d’administració d’SMHAUSA, el passat dijous 28 de novembre, es va evidenciar que el govern d’ERC i ECP es feien seu el projecte de l’anterior govern, el qual se centrava en la construcció d’obra nova a dues finques propietat de l’Ajuntament. La formació anticapitalista va acabar votant favorablement amb la condició que es garantís que, a diferència del que ha acabat esdevenint la promoció de l’antiga caserna de la guàrdia civil a López Peláez, els habitatges es destinessin a lloguer social o, si això no és possible, amb un preu de lloguer just que contribueixi a revertir-ne la bombolla existent.

 
Tanmateix, la CUP aposta per la rehabilitació d’habitatges buits, en comptes de fer obra nova. El motiu, diuen, no és altre que revertir la degradació que comporta que a diferents zones de la ciutat s’acumulin pisos permanentment desocupats. És per això que emplacen a l’equip de Ricomà a “com a mínim, destinar una partida d’1M€ en concepte d’ajudes a la rehabilitació per a aquells immobles que posteriorment es destinin a lloguer social”.
 
La partida, a més, representaria la mesura que està pendent de ser impulsada per part de l’Ajuntament de Tarragona per tal que aquest pugui tramitar expedients sancionadors per infraccions de la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge, pel fet de “Mantenir la desocupació d’un habitatge, després que l’administració hagi adoptat les mesures establertes pels apartats 1 a 5 de l’article 42 de la LDH.”, tal com advertia un informe de la Secretaria General sol·licitat per les cupaires.
 

 

Participació