Salut

Més de mil persones dependents, en llista d'espera per accedir a una residència pública a Tarragona

A Catalunya hi ha gairebé 20.000 casos

per NacióTarragona, 2 de desembre de 2019 a les 11:01 |
Més de 1.100 persones dependents del Camp de Tarragona estan en llista d'espera per accedir a una plaça de gran dependent en residències públiques, segons dades parlamentàries del Departament d'Afers Socials de la Generalitat. En el conjunt del país aquesta xifra s'acosta a les 20.000 persones.

Per això, aquest dilluns, la diputada socialista per Tarragona Rosa Maria Ibarra ha denunciat la situació i ha exigit solucions al Govern. "Ens trobem amb la denúncia de moltes famílies que veuen com els seus familiars moren mentre esperen accedir realment a una plaça pública tenint ja tant la valoració de la dependència com el pla personalitzat elaborat", ha dit.


Ibarra ha preguntat al Govern quina solució ofereix a les famílies d'aquestes persones que "no poden esperar sine die". "Optar a una plaça privada, amb uns preus que en molts casos estan a l'entorn dels 2.000 euros mensuals? Saben els diputats d'ERC, Junts per Catalunya i la CUP quina és la realitat dels ingressos econòmics mensuals d'una família en aquest país?", ha preguntat. 

Segons ha explicat, el compromís del PSC a la demarcació és treballar sense descans "per exigir al Govern de la Generalitat que garanteixi un model d'atenció a les persones amb dependència que atorgui la seguretat en l'exercici dels drets que tenen garantits per llei". "No farem ni un pas enrere en aquesta exigència d'uns serveis eficients per a la gent gran d'aquest país. No té sentit parlar cada dia de la dignitat de Catalunya i, al mateix temps, menystenir la dignitat dels catalans i catalanes amb necessitats reals i urgents a peu de carrer", ha conclòs.   

 

Participació