Riuada Solidària

Riuada Solidària celebra la resposta ciutadana en les activitats benèfiques a Montblanc

El col·lectiu assegura que s'han omplert les guardioles per ajudar els damnificats de la riuada

per NacióTarragona, 2 de desembre de 2019 a les 10:01 |
Activitat bènfica de Riuada Solidària. | ACN
Montblanc s'ha bolcat amb els damnificats de la riuada del passat 22 d'octubre amb un programa ple d'activitats de caràcter benèfic. La plataforma ciutadana Riuada Solidària ha organitzat caminades per les proximitats del riu Francolí, una taula rodona d'experts sobre el canvi climàtic o degustacions de vins amb la finalitat de recollir fons per als afectats per la llevantada, d'ara fa poc més d'un mes. Els organitzadors han celebrat la resposta de la ciutadania i han destacat que les guardioles s'han omplert. 

Pel que fa a la jornada d'aquest dissabte, es va celebrar una performance molt similar a l'acció feta el cap de setmana passat a l'Espluga de Francolí. Així, es va repetir la caminada per la llera del riu Francolí amb els paraigües blaus a ritme de batucada i es va tornar a homenatjar les víctimes, donar suport als damnificats i agrair la feina dels voluntaris. "Va ser un acte molt emotiu, amb les emocions a flors de pell", ha assenyalat el portaveu de Riuada Solidària, Àlex Rebollo.

 

Activitat bènfica de Riuada Solidària. Foto: ACNCentenars de voluntaris


Preguntat sobre com ha reaccionat el jovent davant de la riuada, Rebollo ha apuntat que els joves estan molt conscienciats de la importància de lluitar contra el canvi climàtic i que ells són el motor del canvi. "Estàvem acostumats que les riuades es produïen en un període de 25 anys, ara el temps serà menys. El futur és esperançador perquè els joves ens estem mobilitzant", ha asseverat.

A banda, Rebollo ha fet una valoració positiva del programa benèfic i ha agraït la feina dels voluntaris. "La ciutadania ha respost a la nostra crida i ha fet aquesta riuada solidària més gran. Les guardioles estan plenes, estem satisfets", ha subratllat. I en aquest sentit, ha afegit que els actes han estat concorreguts. Els diners recaptats no es faran públics fins a finals d'anys, ja que es poden fer donacions fins al 31 de desembre.


Els actes solidaris han clos amb un dinar popular al Casal Montblanquí, organitzat per la Unió de botiguers i comerciants del municipi, que ha aplegat unes 300 persones. A més, Riuada Solidària també ha programat una exposició monogràfica amb quadres del Pont Vell el pròxim divendres 13 de desembre.

 

Participació