Seguretat

Pugen un 22% els robatoris violents als carrers de Tarragona

La Part Alta i Llevant són els zones més conflictives

per NacióTarragona, 29 de novembre de 2019 a les 13:43 |
Els robatoris violents als carrers de Tarragona han pujat un 22% en el darrer any, segons dades de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. La policia ho relaciona amb l'increment del nombre de creueristes, ja que molts d'aquests delictes s'han comès en els llocs i en les franges horàries amb una major afluència de visitants. En xifres globals, però, els delictes s'han reduït un 6% a la ciutat, segons han apuntat durant la reunió de la Junta Local de Seguretat.

Destaca el descens d'un 25,9% dels robatoris amb força i d'un 5,9% a l'interior de vehicles. A més, els cossos policials han subratllat l'esforç que fan a la Part Alta, una de les zones de la ciutat amb més sensació d'inseguretat ciutadana, i on les detencions han crescut un 57%.

 
El nombre de robatoris amb violència a la via pública ha passat de 177 a 217 durant els últims dotze mesos. El cap dels Mossos d'Esquadra al Tarragonès, Ramon Franquès, ha explicat que "l'afluència de gent a certes parts de la ciutat ha pujat", en referència a les àrees turístiques. "Aquests són els llocs on augmenta aquesta incidència", ha concretat, i ha afegit que "abans als diumenges al matí a Tarragona l'índex delinqüencial era gairebé el més baix de la setmana, i ara ha augmentat".

La Part Alta i Llevant


Una d'aquestes zones és la Part Alta. Aquí tant els Mossos com la Guàrdia Urbana han incrementat la seva presència, davant la creixent sensació d'inseguretat i queixes dels veïns. Això ha permès que les detencions hagin passat de 46 a 72. Un altre dels punts conflictius de la ciutat són les urbanitzacions de Llevant pels robatoris en domicilis. 

Pel que a robatoris en vehicles, han caigut un 5,9% en els darrers dotze mesos. L'intendent de la Guàrdia Urbana, Enrique Fernández, ha destacat que la majoria de delictes els cometen "un grup de poques persones" que actuen reiteradament. "A principis de l'any un mateix lladre el vam detenir dotze vegades", ha exemplificat.


Més actes de violència de gènere

Un altre dels fets delictius que han crescut en els darrers mesos han estat els relacionats amb actes de violència de gènere. Castaño ha concretat que hi ha hagut un 16% més de detinguts i que s'han fet 324 seguiments a víctimes i 184 contractes de protecció. L'augment l'ha atribuït a una major conscienciació social de les víctimes a l'hora de presentar denúncia a la policia.

On sí que s'ha felicitat per les bones dades és en l'àmbit de la seguretat viària. Entre gener i finals d'octubre no hi ha hagut cap víctima mortal als carrers de Tarragona, s'han reduït un 24% els atropellaments i els accidents han baixat de 960 a 873. Tot i això, en els controls d'alcoholèmia i drogues a conductors efectuats per la Guàrdia Urbana, un 10% van donar positiu. 

 

Participació