Més de 1.500 atletes participen a la Mitja Marató de Tarragona

Prop de 300 persones voluntàries han col·laborat un any més amb la cursa

per NacióTarragona , 25 de novembre de 2019 a les 12:33 |
Participants a la Mitja Marató de Tarragona. | Cedida

Un total de 1.547 atletes han acabat aquest diumenge la 28a edició de la Mitja Marató + 10k Ciutat de Tarragona, marcada pel vent i per l’aposta de la sostenibilitat i la consolidació de la utilització de l’Anella Mediterrània com a epicentre de la cursa.

L’intens vent que aquest cap de setmana ha bufat al Camp de Tarragona ha estat un dels protagonistes de la jornada i dels preparatius de la cursa, ja que, a banda de condicionar les prestacions dels atletes, també ha obligat a no utilitzar per seguretat alguns elements característics, com els arcs inflables a la línia de sortida i de meta.


 


Esport i sostenibilitat

A banda del vent, l'aposta per la sostenibilitat ha estat un dels trets característics d'aquesta edició. Dos dels avituallaments s'han fet amb gots de paper cartó, en lloc de les ampolles de plàstic habituals. Tenint en compte la proximitat dels vestidors respecte a la línia d'arribada, també s'ha prescindit per primera vegada del ponxo de plàstic que es lliurava als corredors quan acabaven la cursa. Prop de 300 persones voluntàries han col·laborat un any més amb la cursa, en tasques logístiques com els punts d'avituallament habilitats durant el circuit.


 

El primer atleta a completar el circuit dels 21 quilòmetres i 97 metres ha estat Xavi Garcia, amb un temps d'1 h 13 min 25 sg. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Mayte Colmenarejo, que ha necessitat 1 h 30 min 43 sg. Pel que fa a la cursa de 10 quilòmetres, el primer home classificat ha estat Ivan Docampo, amb una marca de 31 min 28 sg. En categoria femenina s'ha imposat Núria Gil amb un temps de 35 min 46 sg.

D'altra banda, el dimarts 10 de desembre s’acaba el termini d’admissió de les imatges participants en el 19è certamen fotogràfic de la Mitja Marató. La millor sèrie  de tres fotografies rebrà un premi de 700 €, mentre que cadascun dels autors de les millors fotografies individuals rebrà 200 €. El lliurament de premis tindrà lloc el dimarts 17 de desembre en un acte a l’Ajuntament de Tarragona. Les bases completes del concurs es poden consultar a la pàgina web www.mitjatarragona.cat.

 

 

Participació