Gran recapte

Més de 4.500 voluntaris i 400 punts de recollida pel Gran Recapte al Camp de Tarragona

A Tarragona i l'Ebre, l'any passat el Banc dels Aliments va repartir uns 2,75 milions de quilos de menjar

per NacióTarragona , 22 de novembre de 2019 a les 16:12 |
Alguns dels aliments recollits durant el Gran Recapte a la demarcació. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'onzena edició del Gran Recapte d'aliments comptarà amb 4.500 voluntaris i més de 400 punts de recollida a les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Enguany, els organitzadors volen posar en valor la col·laboració que fan les cooperatives, els petites comerços i els mercats en aquesta acció solidària.

Òscar Ologaray, portaveu del Banc dels Aliments a Tarragona i l'Ebre, ha destacat l'alta participació que tenen aquest tipus d'establiments sobretot per la qualitat dels aliments que s'hi recapta. "Cal afegir la bona voluntat dels venedors, que molt sovint ofereixen els productes recomanats a preu de cost i fan les seves pròpies donacions", ha explicat Ologaray. 

 
L'entitat ha recordat que els aliments preferents a recollir són l'oli, la llet i les conserves. "En aquestes dates tots farem sopars d'empresa, familiars o amb els amics, però hem de pensar que hi ha persones al nostre entorn que, si no les ajudéssim, no podrien sopar", ha reiterat. També ha agraït la dedicació dels voluntaris. "És un èxit col·lectiu en què participen moltes parts de la nostra societat: les institucions, les entitats solidàries, les empreses, els donants, els mitjans de comunicació, però sobretot, el Gran Recapte és possible gràcies al voluntariat", ha destacat,

En aquesta edició del Gran Recapte s'han substituït completament les bosses de plàstic per les reutilitzables, "més respectuoses amb el medi ambient i per tal de reduir la petjada de carboni". A més a més, s'ha obert la plataforma www.granrecapteonline.com on es poden fer donacions d'aliments online.


A Tarragona i l'Ebre, l'any passat el Banc dels Aliments va repartir uns 2,75 milions de quilos de menjar, una mitjana de 100 quilos anuals per persona. Des de l'entitat es recorda que encara s'està molt lluny dels 400 quilos per persona anuals que es consideren necessaris per tenir una dieta equilibrada.

 

Participació