empresa

​La plantilla de la paperera Iberboard a Alcover, en vaga indefinida

Els 140 treballadors mantenen la planta completament aturada per reclamar millores dels llocs de treball

per Redacció , 6 de novembre de 2019 a les 13:55 |
Els treballadors, en vaga | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La plantilla de l’empresa Iberboard, una fàbrica de paper i embalatges de cartró ubicada a Alcover (Alt Camp), fa vaga indefinida. L’activitat a la planta està aturada completament des d’aquest dilluns.

Els treballadors estan en peu de guerra per reclamar millores de les condicions laborals. La seva principal demanda és l'augment salarial que marca el conveni col·lectiu del sector de pasta, paper i cartró.


Després d ́haver passat per un concurs de creditors, ara fa dos anys, els conflictes laborals amb la nova empresa adjudicatària, Iberboard, participada pel grup Grífols, no han cessat.

Aquest dijous, la direcció i el comitè d'empresa, liderat per la CGT, es reuniran en una nova mediació a Tarragona -la tercera que mantenen- per intentar arribar a un acord. La plantilla confia que aquesta sigui la definitiva.


Tota la plantilla secunda la vaga indefinida en el tercer dia de convocatòria a la planta d’Iberboard. Els treballadors es mantenen a fora de la fàbrica, a peu de carretera. La vaga convocada per la CGT està aturant completament la planta des de dilluns, igual que el sistema de cogeneració que subministra electricitat a la xarxa general.

Segons el comitè, els motius són uns increments de nòmina per sota del què marca el conveni del sector, impagament d’endarreriments i l’exigència per part de la plantilla de la finalització d’un Expedient de Regulació Temporal de Treball, que va degenerar en un clima laboral crispat i l’acomiadament de cinc treballadores, per “venjança”.


Finalment les empleades van ser readmeses. “Però no volem xantatges, això és condició unànime, la direcció actua amb prepotència i coaccions i nosaltres no demanem res de l’altre món, només volem que treguin aquest ERE fictici i ens paguin tots els endarreriments en els sous”, exposa a l’ACN el president del comitè, Manel Calà.

El sindicat CGT ha posat en marxa una caixa de resistència per tal que la plantilla "pugui aguantar la vaga tot el temps que calgui". Ja han començat a rebre aportacions. El piquet a l'exterior de la fàbrica es manté les 24 hores del dia. Just aquesta nit, el vent i el fred els ha trencat la carpa, però els treballadors diuen que no defalliran.

 

Participació