tribunals

Manel Albiac, nou president del Consell de l'Advocacia Catalana

El degà del Col·legi de l'Advocacia de Tarragona aposta per liderar un pacte d'estat per la justícia

per NacióTarragona, 6 de novembre de 2019 a les 13:38 |
Ignasi Puig Ventalló amb Manel Albiac | Cedida
El president sortint del Consell de l'Advocacia Catalana, el terrassenc Ignasi Puig Ventalló, ha reconegut que deixa el càrrec "molt decebut amb les decisions de les més altes instàncies de la magistratura de l'Estat", ja que observa una "manca d'independència i d'imparcialitat respecte als grans poders" i un "evident qüestionament dels drets fonamentals d'expressió, manifestació i reunió".

El Consell de l'Advocacia Catalana ha nomenat aquest dilluns el degà del Col·legi de Tarragona, Manel Albiac, com a nou president de l'entitat. Albiac pren el rellu d'Ignasi Puig Ventalló, de Terrassa, que ha reconegut que deixa el càrrec "molt decebut amb les decisions de les més altes instàncies de la magistratura de l'Estat", ja que observa una "manca d'independència i d'imparcialitat respecte als grans poders" i un "evident qüestionament dels drets fonamentals d'expressió, manifestació i reunió".


En el seu discurs, Albiac ha apostat per liderar un pacte d'estat per la justícia amb la participació de tots els col·lectius implicats.
 
Segons Albiac, l'anterior pacte, del 2001, no ha servit per garantir la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania ni per millorar la justícia en general. També ha defensat enfortir les funcions públiques que té assignades el consell i que tots els advocats les coneguin.

El nou president té la intenció de traslladar en les properes setmanes la proposta del pacte d'estat a les diferents administracions i institucions que n'haurien de formar part.


Durant el plenari també s'ha nomenat el degà del Col·legi de l'Advocacia de Lleida, Jordi Albareda, com a nou vicepresident del consell, en substitució d'Encarna Orduna.

 

Participació