1 de 10
sentència de l'1-O

El Claustre de la URV se suma a altres universitats i exigeix l'alliberament dels presos polítics

També insta a les institucions a investigar si s'han utilitzat mètodes prohibits en les intervencions policials

Votació del Claustre de la URV, aquest matí. | URV
per NacióDigital, 24 d'octubre de 2019 a les 11:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Claustre de la Universitat Rovira i Virgili ha aprovat aquest matí el Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics i de la judicialització de la política. La votació s'ha portat a terme en la sessió extraordinària celebrada avui, amb un resultat de 58 vots a favor, 18 en contra, 2 en blanc i 1 abstenció.

El manifest aprovat exigeix la posada en llibertat immediata de les persones "injustament condemnades o en presó provisional", el sobreseïment de tots els processos penals i administratius relacionats, i el retorn de les persones exiliades. Alhora, considera que la redacció i aprovació d'una llei d'amnistia és la via preferent per reprendre el camí del diàleg.


A més a més, dona suport a les mobilitzacions cíviques i pacífiques, rebutja la repressió de l'estat espanyol i la violència policial i insta a investigar si la policia ha utilitzat mètodes prohibits en diferents normatives, tant pròpies com internacionals.

La convocatòria de la sessió extraordinària del Claustre respon a una sol·licitud per part d'un col·lectiu de les universitats catalanes, Universitats pels Drets Civils, perquè les universitats públiques catalanes aprovin aquest mateix manifest.


Per altra banda, cal recordar que la URV ja havia aprovat dues declaracions que denunciaven la judicialització del conflicte polític i reclamaven la posada en llibertat de les persones empresonades per  l'1-O i el 14 d'octubre de 2019.

L'acord aprovat pel Claustre celebrat aquest matí es farà arribar a la presidència del Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Congrés de Diputats, el Govern de l'Estat i el Parlament europeu.


Aquest és el manifest aprovat per la URV i altres universitats catalanes:

Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics by naciodigital on Scribd

 

Participació