eleccions espanyoles 10-N

10-N: ERC vol fer-se forta a Madrid per defensar l'amnistia dels presos polítics

La llista dels republicans està encapçalada per Jordi Salvador al Congrés i Miquel Aubà al Senat

per Redacció , Tarragona , 22 d'octubre de 2019 a les 16:39 |
Jordi Salvador, cap de llista per ERC a Tarragona a les eleccions generals del 10-N. | Jonathan Oca
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es presenta a les eleccions espanyoles del 10-N amb la idea de defensar l'amnistia dels presos polítics. Els republicans asseguren que continuen amb la mà estesa per al diàleg i per demostrar que l'única sortida passa per la negociació i l'autodeterminació. Des del partit apunten que "la millor resposta a la sentència és omplir les urnes de vots republicans i independentistes".

Aquest dimarts, el candidat d'ERC per Tarragona al Congrés, Jordi Salvador, ha expressat que "l'amnistia és un mitjà fonamental per trencar amb aquesta situació d'anormalitat" i per això, "ERC necessita tenir la representació més sòlida possible en el Congrés dels Diputats". Salvador ha afegit que cal pressionar als socialistes perquè si no "aquests demostren una nul·la predisposició al diàleg".


Per altra banda, Salvador ha defensat que és important "ser a Madrid per ocupar-se de les qüestions socials", com per les mesures que ajudin a construir unes millors condicions de vida per totes les persones, la derogació de la reforma laboral, de la LOMCE, revisió dels sistemes de pensions, la llei de l'habitatge, de la dependència, entre altres.

Salvador ha aprofitat la presentació de la candidatura "per condemnar totes les expressions violentes viscudes aquests darrers dies", posant en el focus les agressions policials i assegura que "caldrà depurar responsabilitats dels agents dels cossos de seguretat que hagin actuat de forma injustificada".


Norma Pujol, número 2 al Congrés, ha destacat la necessitat de no criminalitzar als joves que des de la publicació de la sentència han sortit als carrers i ha reiterat la idea de tenir una veu forta a Madrid per lluitar pels drets i les llibertats i també pels requeriments territorials bàsics.

Els candidats al Senat, Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà han explicat que aquesta cambra té l'obligació d'atendre demandes territorials històriques que serien en el cas de Tarragona i sobretot en matèria d'infraestructures: connectar el Port i l'aeroport amb el corredor del Mediterrani o estudiar una alternativa per alliberar el transport de mercaderies per la via de la costa, entre moltes altres qüestions.

 

Participació