política

La CUP i Junts abandonen el ple perquè «no volen normalitzar» la situació que es viu a Catalunya

Les dues formacions han retirat les seves mocions presentades per ser debatudes aquest dilluns

per Jonathan Oca , 21 d'octubre de 2019 a les 10:50 |
Un domàs pels presos polítics ocupa el lloc de les regidores de la CUP al ple de l'Ajuntament de Tarragona. | Borja V.
El ple ordinari de l'Ajuntament de Tarragona s'estava celebrant amb normalitat fins que la CUP ha decidit abandonar el saló. Els anticapitalistes han explicat que retiraven totes les mocions (2) que havien presentat per debatre aquest dilluns però han dit que "no volien normalitzar la situació actual que viu Catalunya" ni tampoc "la violència policial". La seva portaveu, Laia Estrada, ha recordat els detinguts, empresonats i ferits durant els aldarulls durant la setmana passada arran de la sentència del procés.

Per la seva banda, Cristina Guzmán, consellera de Junts per Tarragona, també ha apuntat a l'alcalde que retiraven les mocions pels mateixos motius que els anticapitalistes. Tant la representant de Junts com la de la CUP han tancat les seves intervencions amb un "llibertat presos polítics". El grup municipal d'ERC també ha retirat les seves mocions. 


Els consellers de Junts i de la CUP han abandonat el ple i en el seu lloc hi ha un domàs amb el lema "llibertat presos polítics". 

Davant d'aquest escenari, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà ha anunciat un recés. Un cop es reprengui l'activitat es debatran les 6 mocions que queden a l'ordre del dia.


Les conselleres anticapitalistes, abans de marxar, ha destacat que havien demanat suspendre el plenari però des del govern liderat per Ricomà no s'havia acceptat perquè hi havia qüestions legals que s'havien d'abordar. Xavi Puig, portaveu del govern, també ha rebutjat la situació actual que travessa Catalunya i ha assegurat que el govern està al costat dels agredits, detinguts i empresonats però considera que no es podia aturar l'activitat institucional quan hi ha coses importants a aprovar i quan el ple representa a totes les forces. Segons Puig, la decisió de suspendre havia de ser de forma consensuada.

 

Participació