política

L'Ajuntament injecta 100.000 euros per a les intervencions d'urgència a l'Amfiteatre

El ple aprova un modificatiu de crèdit amb el vot a favor de tots els grups municipals a excepció de PP i Cs, que s'han abstingut

per Jonathan Oca, Tarragona | 21 d'octubre de 2019 a les 10:28 |
L'Amfiteatre de Tarragona. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona injecta 100.000 euros a les reparacions de l'Amfiteatre. El ple ha aprovat aquest dilluns una modificació de crèdit per fer front a millorar l'estat del monument, que ha reobert parcialment aquest dissabte. Avui, també ha iniciat una aportació de 30.000 euros per a la conselleria de Patrimoni, liderada per Hermán Pinedo.

El mateix conseller ha detallat que els diners aniran destinats per cobrir les despeses que generaran la primera i de la segona fase de les intervencions necessàries a l'Amfiteatre i que inclouen les grades. Per altra banda, Pinedo també ha deixat clar que "caldran més diners per recuperar tot l'Amfiteatre, ja que ara es tracta de reparacions d'urgència" i ha manifestat la voluntat que les obres estiguin enllestides abans de la celebració d'un dels festivals més importants de la ciutat, com és el Tàrraco Viva.


Aquest cap de setmana es va reobrir l'accés a l'Amfiteatre després que es tanqués el monument el passat 27 de setembre, per "precaució i seguretat", segons Pinedo. El conseller va destacar que s'estava analitzant un informe extern de més de 200 pàgines i que es prenia la decisió per una situació d'"urgència i no d'emergència". Els visitants han pogut accedir fins a la primera barana situada a l'entrada del recinte i fins a la taquilla. La barana també s'ha hagut de consolidar perquè ballava i era un perill per les persones.

El modificatiu de crèdit (número 42 A) per a les actuacions d'emergència a l'Amfiteatre ha tirat endavant amb els vots tots els grups municipals menys del PP i de Cs, que s'han abstingut. 

 

Participació