territori i urbnaisme

El ple frena la denegació del pla parcial de la Budellera

Junts per Tarragona vota en contra de la proposta de l'equip de govern i es posiciona la costat de PP, Cs i PSC perquè es pugui desenvolupar

per Jonathan Oca, Tarragona, 17 d'octubre de 2019 a les 09:46 |
El ple extraordinari celebrat aquest matí a Tarragona. | Borja V.
El govern municipal ha perdut la proposta per denegar el Pla Parcial 24 (PP-24) conegut com a la Budellera. L'equip liderat per Pau Ricomà només han comptat a favor amb els vots a favor de la CUP, ja que la resta de l'oposició no ho ha aprovat (15 en contra i 11 a favor).

Una de les sorpreses en el plenari extraordinari celebrat a l'Ajuntament ha sigut el vot en contra de Junts per Tarragona. Tot i que la formació no s'havia oposat amb anterioritat al desplegament del PP-24, una de les integrants sí que ho havia fet. Elvira Vidal com a presidenta de l'Associació de Veïns de Solimar havia fet una ferma oposició contra aquest pla quan governava Josep Fèlix Ballesteros. En l'explicació del vot, el portaveu de la formació, Dídac Nadal, ha apuntat que s'oposaven a tirar-lo enrere perquè el pla servirà per crear 600 habitatges de protecció oficial, recuperar la Platja Llarga i també que els informes sobre els quals s'escuda el govern de Ricomà són "esmenables".


El conseller de Territori, Xavier Puig, ha defensat que el govern ho posava sobre la taula perquè els informes de tècnics del consistori perquè apunten que "mantenir la possibilitat de desenvolupar el sector de la Budellera per fases i no per polígons d'actuació impedeix donar compliment als requisits legalment establerts a l'ordenament urbanístic vigent". A més, ha destacat que diferents informes emesos per Coordinació d'Urbanisme, Patrimoni Històric, Mobilitat i Convivència i Intervenció són desfavorable a aquest pla parcial. I per últim, ha afegit que hi ha més informes que reiteren diverses prescripcions que "no han estat ateses en cap de les ocasions anteriors".

Per tot plegat, el mateix portaveu del govern municipal ha apuntat que el pla "no compleix les prescripcions tècniques de la Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona del 27 de gener del 2017 que són vinculants".

Rubén Viñuales, portaveu de Cs, ha dit que "no que es tracta d'una qüestió tècnica" sinó que és una decisió política. En el seu parlament, com Nadal, ha defensat que els informes no són del tot vinculants i que el de Carreteres, que no ha arribat, serveix per a l'aprovació final del projecte, no la inicial.

Per la seva banda el portaveu del PP, José Luis Martín, ha etzibat que "no el volen aturar per temes tècnics" sinó que és "per campanya electoral". El popular ha carregat contra el govern per recolzar-se en un informe que no ha arribat i "obviant molts informes favorables". Per això, considera que "és una decisió partidista".


L'oposició, a excepció de la CUP, no han permès denegar el PP-24, assumint els informes emesos pels serveis municipals. Xavi Puig ha expressat que el sorprenia que el ple no fes cas dels informes "dels tècnics de la casa".

Ampliarem informació

 

Participació