festes

Salou celebra les Festes del Pilar amb activitats per a tota la família

L'Associació Cultural Aragonesa del municipi ha organitzat un conjunt d'actes, com l'ofrena a la Verge del Pilar i el festival folklòric

per NacióDigital, 10 d'octubre de 2019 a les 18:11 |
Celebració de la Festa del Pilar a Salou. | Aj. de Salou
L'Associació Cultural Aragonesa de Salou, amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitza les Festes del Pilar 2019, que arrequen avui i s'allargaran fins diumenge. L'entitat ha programat un gran ventall d'activitats per gaudir en família i amb amistats.

Aquesta tarda es donarà el tret de sortida a la celebració, amb un Campionat de Guinyot, a les 16.15 hores. La festa continuarà divendres amb el tradicional sopar del soci, a les 21 hores, a la seu de l'Associació Cultural Aragonesa. Les reserves es poden fer al correu electrònic aragonensalou@hotmail.com; o a través de la pàgina de Facebook de l'Associació Cultural Aragonesa.


Dissabte se celebrarà el dia gran de les Festes del Pilar, amb l'ofrena de flors a la Verge, a l'Església Sant Ramon, situada al carrer Major de Salou, a les 9.30 h. Tot seguit, es procedirà a la celebració de la misa baturra, amb la participació del grup Jaume I, de l'entitat salouenca.

Un cop finalitzada la cerimònia litúrgica, es durà a terme la Ronda des de la mateixa l'església fins a arribar al Teatre Auditori de Salou (TAS); passant pel carrer Major, carrer Barcelona i Via Roma. Durant aquesta caminada, es ballaran jotas rondaderas, a càrrec del grup Jaume I.

Un cop al TAS, les persones assistents podran gaudir del festival folklòric, a càrrec del mateix grup salouenc, que començarà a les 13.30 hores. Durant l'actuació, s'interpretaran jotas de estilo, estribillos i bailes regionales, que recordaran a l'Aragó amb "Gigantes y Cabezudos", "Sitio de Zaragoza", "Repetida de Teruel" i "Bolero de Caspe".

També se sortejarà un quadre donat pel pintor Antonio Cabello. L'artista, que va formar-se al taller del seu pare i mestre escultor, Manuel Cabello Pastor, i a l'escola d'art i ofici de Còrdova, es va traslladar a Salou l'any 1977, on actualment resideix.


El dinar del Pilar culminarà la jornada, amb un menú a base de carn i un pastís tradicional de les festes, que es podrà degustar a les 15 hores. Els més petits també podran optar pel menú infantil.

El darrer acte de les festes serà la X edició de la passejada popular pel Camí de Ronda, aquest diumenge a les 9 hores. Les persones apuntades sortiran des de la plaça de la Pau, i un cop finalitzada la caminada podran gaudir d'un esmorzar amb pernil de Terol i pa amb tomàquet. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic aragonensalou@hotmail.com; i a través de la pàgina de Facebook de l'Associació Cultural Aragonesa.

 

Participació