societat

La CONFAVC titlla de «pràctica xenòfoba intolerable» la campanya «racista» de l'AV La Catedral

L'entitat apunta que aquestes accions "trenquen llaços de bon veïnatge"

per Redacció , 10 d'octubre de 2019 a les 17:53 |
La Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la federació local (FAVTarragona) titllen de "pràctica xenòfoba intolerable la campanya racista de l'AV de la Catedral que recull signatures per expulsar a persones immigrants amb antecedents que han sumat actes delictius amb violència. Les dues entitats manifesten que aquestes accions "fomenten la xenofòbia i trenquen llaços de bon veïnatge".

Segons apunten, l'AV la Catedral no està federada a la xarxa veïnal ni de la FAVTarragona ni de la CONFAVC, els presidents d'ambdues organitzacions veïnals, Jordi Giró i Alfonso López,  han volgut manifestar el seu rebuig a aquesta "mala pràctica que fereix al moviment veïnal i els orígens de les associacions de veïns".


"Esperem la seva rectificació, en pro dels valors que defensem en la diversitat de tots els nostres barris de Catalunya", ha etzibat Giró a través d'un comunicat. 

Per altra banda, ambdues entitats critiquen l'anhel de crear "grups de serenos", tal com ha manifestat el president de l'associació la Catedral, Jordi Ferré, perquè "aquest tipus de grups fomenten pràctiques racistes incontrolades, i la seguretat els barris s'ha de vetllar des dels cossos policials establerts legalment i creant barris socialment cohesionats i amb igualtat d'oportunitats".
 

 

Participació