política

ESPIMSA acomiada el seu gerent després de més de 25 anys al càrrec

La indemnització s'enfila fins als 68.000 euros

per Jonathan Oca, Tarragona , 10 d'octubre de 2019 a les 08:00 |
La porta principal del Mercat Central de Tarragona | Jonathan Oca
Sense sorpreses. En el Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Serveis (ESPIMSA), celebrat aquest dimecres al vespre, es va acordar l'acomiadament del fins ara gerent de l'empresa, Isidre Prunor, qui ocupava el càrrec des de feia més de 25 anys. La decisió va ser avalada pel president d'ESPIMSA Dídac Nadal (JxTGN), Mary López (ERC), Josep Sementé (ECP), Sònia Orts (Cs) i Laia Estrada (CUP). Aquesta mesura també va ser avalada per quatre representants dels paradistes del Mercat Central, que està gestionat per la mateixa empresa. La indemnització que haurà de pagar ESPIMSA a Isidre Prunor serà de 68.000 euros. Per cobrir la plaça de gerent de l'empresa que presideix Nadal s'obrirà un concurs públic. 

Per la seva banda, Cristina Berrio, del PSC, es va abstenir en la votació perquè no està "conforme" en com s'ha tramitat la destitució del gerent de l'empresa encarregada dels mercats. La socialista, que anava de número vuit de la llista electoral i va quedar fora del plenari, considera que "les formes amb les quals s'ha dut a terme són incorrectes". Berrio també denuncia que no se'ls ha informat en una reunió prèvia dels motius i arguments per aquest acomiadament i ho atribueix a la "foscor i desinformació" de la nova presidència.


En canvi, la CUP afirma que en el consell d'administració d'ESPIMSA han votat a favor de l'acomiadament del gerent "perquè pensem que està sobradament motivat". Ara bé, la formació anticapitalista destaca que no està d'acord amb la indemnització "que li hem d'abonar i pensem que és indecent donada la quantitat astronòmica que se li ha pagat any rere any des de les arques d'aquesta empresa pública".

Per tot plegat, des de la CUP s'ha proposat que "fos acomiadat per via disciplinària però des de la secretaria de l'empresa municipal se'ns ha afirmat que no hi havia garanties que fos sòlid".

Els cupaires, que volen anar un pas més enllà, han sol·licitat a la presidència que examini "jurídicament" tota la documentació dels darrers anys per determinar si la gestió s'ha fet seguint els preceptes legals.

 

Participació