societat

Els veïns del Parc Francolí surten al carrer per intentar aturar la construcció del centre penitenciari obert

DIjous han convocat una concentració, a les 19 h, al final de Rambla Francesc Macià

per NacióDigital , 9 d'octubre de 2019 a les 12:13 |
El solar on s'ha de construir el nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona, al Parc del Francolí. | ACN
Els veïns del Parc Francolí surten al carrer per protestar contra la construcció d'un centre penitenciari obert (CPO) a la zona. Aquest dijous han convocat una concentració al final de Rambla Francesc Macià de Tarragona. L'acció reivindicativa començarà a les 19 h. 
  L'Associació de Veïns de Parc Francolí de Tarragona, va assegurar el passat mes d'agost que  havia demanat a la Generalitat que aturés el projecte, que està previst que es comenci a construir a finals d'enguany.


Des de l'entitat consideren que l'equipament farà incrementar la inseguretat d'un barri que està en creixement i apunten que algunes persones estan retirant els diners de les reserves per la compra d'habitatges en construcció perquè si hi ha el CPO, no hi volen anar a viure.

L'entitat va demanar a la conselleria de Justícia conèixer l'estat del projecte, però els hi van denegar la petició. "De sobte, sis mesos més tard, surt que està en període de licitació. Hem parlat amb la Generalitat i no veiem voluntat de modificar el projecte o buscar una alternativa", va lamentar Jordi Miguel, president de l'Associació de Veïns Parc Francolí.

 

Participació