política

Pinedo, sobre el patrimoni: «Tenim monuments que no s'han conservat bé i ara en paguem les conseqüències»

El conseller de Patrimoni avança que l'accés a l'arena de l'Amfiteatre s'obrirà abans de finals d'any

per Jonathan Oca, Tarragona | 8 d'octubre de 2019 a les 14:37 |
L'Amfiteatre de Tarragona. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hermán Pinedo ha avançat que l'accés a l'arena de l'Amfiteatre s'obrirà abans de finals d'any. El conseller de Patrimoni, ha apuntat que els treballs de rehabilitació del monument arrencaran aquest mes. Ara bé, també ha afirmat que les grades quedaran tancades fins que no es resolgui la situació i sobre això ha assegurat que s'aniran fent els treballs per fases perquè l'objectiu no és només assegurar l'element del patrimoni romà, segons Pinedo, el consistori vol apostar per la museïtzació i fer-hi noves excavacions.

Tal com explicar Xavi Puig, portaveu del govern municipal, l'Ajuntament vol crear un projecte de més a llarg termini que permeti tenir un monument segur i que tothom el pugui gaudir. El mateix Pinedo ha avançat que demanaran subvencions a la Generalitat i l'Estat i ha carregat contra els governs anteriors, ja que "tenim monuments que no s'han conservat bé i ara en paguem les conseqüències".


Pinedo ha explicat que dijous passat els tècnics municipals es van reunir amb els de la Generalitat per valorar el contingut de l'informe extern, encarregat pel govern de Josep Fèlix Ballesteros, i que les dues parts van estar d'acord en el fet que el document és adequat i que descriu l'estat real del patrimoni. El conseller confia en què estiguin resolts els problemes estructurals abans que arrenqui el Tarraco Viva.

Les grades de Sedassos


Al novembre arrencaran els treballs per poder obrir el sector de grades de plaça dels Sedassos. Així és com ha avançat Hermán Pinedo aquest dimarts i espera que l'actuació s'enllesteixi abans que de finals d'any.

 

Participació