salut

El Joan XXIII i sis hospitals més creen un model per millorar l'atenció als malalts renals crònics

És un sistema pioner al món que han desenvolupat amb cinc centres més de l'Estat

per NacióDigital, 7 d'octubre de 2019 a les 18:22 |
Façana de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Hospital Joan XXIII de Tarragona i l'Arnau de Vilanova de Lleida, juntament amb cinc centres més d'arreu de l'Estat, han desenvolupat un model d'acreditació de qualitat de les unitats que tenen cura de pacients amb Malaltia Renal Crònica Avançada (MRCA) que és pioner al món. El sistema s'ha elaborat en col·laboració amb pacients, la infermeria nefrològica i l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT). El seu objectiu és millorar l'atenció dels pacients que passen a les unitats en les quals es tracten les persones en els estadis amb un índex de mortalitat més avançat i amb menys qualitat de vida. L'MRCA afecta dues persones per cada 1.000 habitants, unes 15.300 a Catalunya, i té una mortalitat d'entre el 8% i el 10%.

El model l'han desenvolupat, a més del Joan XXIII i l'Arnau de Vilanova, el Complex Assistencial Universitari de Lleó, l'Hospital Universitari Marqués de Valdecilla de Santander, l'Hospital Universitari Son Llàtzer de Palma de Mallorca, l'Hospital Universitari Infanta Leonor de Madrid, i l'Hospital Universitari Puerto Real. L'objectiu final és millorar la supervivència dels malalts, endarrerir la progressió de la malaltia i afavorir una transició adequada a la diàlisi i el trasplantament, a més de promoure l'autonomia del pacient.

 

Participació