esports

La festa de l'esport entrega els premis Auriga Fvscvs

El pavelló Sant Jordi de Torredembarra va ser l'escenari de la gala d'entrega dels guardons

per NacióDigital , 7 d'octubre de 2019 a les 11:43 |
Gala d'entrega de premis Auriga Fvscvs a Torredembarra. | CET
El Consell Esportiu del Tarragonès va celebrar divendres la gala d'entrega dels premis Auriga Fvscvs, que van destacar els valors intrínsecs de l'activitat esportiva. El pavelló Sant Jordi de Torredembarra va ser l'escenari aquest divendres de la gala dels premis Auriga Fvscvs que entrega el Consell Esportiu del Tarragonès (CET). La vila torrenca va acollir per primera vegada aquest acte que compta amb 12 anys de vida i que pretén guardonar aquells esportistes o persones vinculades al món de l'esport de la comarca que han destacat, a banda del seu rendiment esportiu, pels seus valors.

"L'esport és un excel·lent transmissor d'un seguit de valors fonamentals i imprescindibles per a la pràctica esportiva i, també, per a la vida: el respecte, el sacrifici, l'esportivitat, la capacitat organitzativa, la formació, la dedicació, la cohesió social, la integració, la igualtat i l'orientació pedagògica són aspectes que han de definir l'esport formatiu i que, per tant, fonamenten la concessió d'aquests premis", va dir la presidenta del CET, Estefanía Serrano, en el seu discurs previ a l'entrega dels guardons.


El lema dels premis era "Compartim esport, compartim valors", un missatge que va més enllà de la competició estrictament i que se centra en allò que sempre ha estat l'esport, en la seva essència.

Més enllà de reconeixements individuals o de grup a la trajectòria de cadascun, el CET va premiar també dos treballs d'investigació que van rebre la beca Auriga Fvscvs. Un va ser per a l'estudiant de l'institut Martí i Franquès de Tarragona Pol San Gregorio pel seu treball "Lactat i fatiga en la natació", i l'altra beca va correspondre al llicenciat en INEFC Gerard Merino per l'estudi "Valoració del canvi de direcció i anàlisi mitjançant tecnologia GPS".


Entre les categories premiades hi havia la de "Promoció de valors, del joc net, d'actituds i d'hàbits saludables, pel foment de la integració, de la igualtat i/o de la cohesió social mitjançant l'esport", que va correspondre a les "Jornades del dia mundial de l'activitat física club excursionista sense fronteres", i també la categoria "Entitat, esdeveniment o persona que hagi destacat per la seva dedicació en el foment o la pràctica de l'esport per a persones amb discapacitat", que va correspondre al moviment "XQ no Àlex?". Dos guardons que mostren clarament el perfil d'aquests premis.

Finalment, la cerimònia va reconèixer la trajectòria de la gran esportista de Torredembarra Berta Castells, campiona d'Espanya i participant en tres Jocs Olímpics -Atenes, Pequín i Londres- en la modalitat de llançament de martell.


A la gala van assistir-hi, entre altres, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí, l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, o el cap de la representació de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a Tarragona Jo

 

Participació