qualitat de l'aire

La qualitat de l'aire del Camp de Tarragona és bona, segons dades de Territori

Damià Calvet ha avançat des de Vila-seca que establiran un nou pla de vigilància per mesurar els compostos orgànics volàtils

per Jonathan Oca , Vila-seca , 4 d'octubre de 2019 a les 17:20 |
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, aquest divendres a Vila-seca | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Taula de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona ha tancat la reunió afirmant que durant el 2018 no es van superar "els límits ni els valors de referència de cap dels paràmetres de la qualitat de l'aire". Així ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, qui ha afirmat que sí que en les mesures recollides d'ozó troposfèric, durant l'any passat es va superar en dues ocasions el llindar d'informació horari, però ho ha atribuït a "superacions puntuals", ja que també es van passar en altres llocs, com a la Plana de Vic. Pel conseller, ha matisat que "en la situació climàtica, els augments de temperatura provoquen que es generi ozó, una circumstància que trobarem de forma reiterada en els pròxims anys" i ha reiterat que per això, el Govern ha declarat l'emergència climàtica.

Segons les dades aportades per la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, els nivells de qualitat de l'aire mesurats pel diòxid de nitrogen, el sulfur d'hidrogen, el monòxid de carboni, el diòxid de sofre, les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres, les partícules en suspensió de diàmetre inferiors a 2,5 micres, el benzè i el plom són inferiors als valors límit legislats per la normativa vigent.


Per altra banda, pel que fa als nivells mesurats d'arsènic, cadmi, níquel i benzo(a)pirè, no s'han superat els valors objectiu establerts a la legislació. Respecte al clorur d'hidrogen, no s'ha enregistrat cap superació dels objectius de qualitat de l'aire semihorari i diari.

Calvet ha avançat des de Vila-seca que "establirem un nou pla de vigilància per aprofundir en la mesura continuada dels compostos orgànics volàtils". Segons el conseller aquest pla es basa en "aprofundir en la mesura continuada d'aquests compostos, amb més mesures i la recerca de quins són els valors de referència en què ens hem de fixar". Això, considera que hauria de servir per a utilitzar-lo com a un instrument de control per a l'aire del Camp de Tarragona.

 

Participació