estudi

Tarragona engega la maquinària per tirar endavant l'estudi de la qualitat de l'aire

El portaveu del govern municipal assegura que ja s'han iniciat converses amb altres municipis i amb la Generalitat

per Jonathan Oca , 4 d'octubre de 2019 a les 15:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona ja ha començat a fer els primers passos per tirar endavant l'estudi de la qualitat de l'aire a la ciutat. El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha expressat a la sortida de la reunió de la Taula de la Qualitat de l'Aire, que s'ha celebrat a Vila-seca, que des del consistori ja s'han iniciat converses "oficioses" amb altres municipis i amb la Generalitat.

Puig ha apuntat que "el govern de Tarragona està compromès amb l'estudi" i que tenen el suport d'altres formacions polítiques, les quals "ens demanen que no afluixem i no ho farem". El també conseller de Medi Ambient ha posat de manifest que "no ho volem fer de manera aïllada" i que la primera opció és tirar-ho endavant de forma "coordinada i concertada amb altres municipis i altres administracions". Sobre això, ha matisat que cal pactar una metodologia que sigui científica i que garanteixi que un grup independent i amb experiència és el qui fa l'estudi.


El conseller ha exposat que cal fer un estudi que aprofundeixi en les propietats i la qualitat de l'aire que es respira i "sobretot en relació amb l'activitat industrial forta que hi ha per part del polígon sud -química- i pel Port de Tarragona".

Puig ha descartat posar una data concreta però ha expressat la seva voluntat en el fet que "si es pot fer l'any que ve, no cal esperar al següent".


Per la seva bada, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha assegurat que el Govern ha posat a disposició de l'Ajuntament totes les dades i les eines de les quals disposen per poder tirar-lo endavant.

 

Participació