eleccions espanyoles 10-N

VÍDEO La pancarta pels presos polítics, despenjada de l'Ajuntament de Tarragona fins que passi el 10-N

El portaveu del govern municipal assegura que tornarà a lluir al balcó del consistori

per Jonathan Oca , Tarragona , 3 d'octubre de 2019 a les 16:50 |


A les 15.50 h s'ha començat a retirar la pancarta pels presos polítics de l'Ajuntament de Tarragona. Un operari ha estat l'encarregat de despenjar aquest element de la façana del consistori per donar compliment de l'ordre de la Junta Electoral Provincial (JEP).


El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha destacat que s'ha hagut de retirar perquè la JEP ha desestimat el seu recurs i "les decisions -de l'òrgan electoral- són vinculants que s'imposen contra la nostra voluntat". Ara bé, el republicà ha assegurat que un cop s'hagin celebrat les eleccions espanyoles del 10-N, "la pancarta tornarà a penjar després del balcó de l'Ajuntament de Tarragona amb tota la legitimitat democràtica d'una majoria absoluta del plenari, perquè el de Tarragona és un Ajuntament compromès en la lluita dels drets humans allà on siguin conculcats".

Un operari despenja la pancarta pels presos polítics de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Jonathan Oca


Puig ha recordat que la Junta Electoral de Zona (JEZ) reclamava que l'alcalde Pau Ricomà prohibís als treballadors del consistori que lluïssin el llaç groc o qualsevol altre "símbol partidista", la JEP ha afirmat que "no és competent a l'hora de regular la indumentària dels treballadors i treballadores públiques perquè no és matèria electoral", segons ha expressat el portaveu. Això significa que s'ha acceptat parcialment una al·legació presentada en el recurs del consistori.A propòsit d'això, Puig ha manifestat que "el requeriment perquè el personal públic faci amb imparcialitat i neutralitat la seva feina és fàcil fer-lo perquè ja la fan".

De moment, segons Puig, no penjaran cap pancarta alternativa a la dels presos polítics però "és un escenari que no descartem", En aquest sentit, ha afegit que "aquestes coses volen treballar consensos".


El PP ho celebra

El portaveu del Partit Popular a Tarragona, José Luis Martín, celebra la decisió de l'Ajuntament després que la Junta Electoral Provincial hagi desestimat el seu recurs. El popular ha tret pit de l'escrit presentant pel seu grup municipal i ha expressat que "estem molt satisfets d'haver fet possible que el nostre consistori torni a ser la casa de tots els tarragonins".

Sobre l'anunci de Puig, de tornar a penjar la pancarta un cop passat el 10-N, Martín ha etzibat que "l'alcalde Ricomà se solidaritza força amb els presos preventius, sempre que no li posin una multa". 
 

 

Participació