política

Viñuales, sobre la pancarta pels presos polítics de l'Ajuntament: «Tregui-la i ja està»

El portaveu de Ciutadans diu a l'alcalde que "el que hauria de fer és vetllar per la convivència"

per Jonathan Oca , 3 d'octubre de 2019 a les 13:31 |
La pancarta dels presos polítics, penjada a l'Ajuntament de Tarragona. | Jonathan Oca

El portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona lamenta que l'alcalde hagi presentat un recurs per no treure la pancarta pels presos polítics de la façana del consistori. Rubén Viñuales, amb ironia, ha dit que "aquí som més combatius que ningú" quan des del govern municipal "saben que hi ha moltes resolucions que diuen que les pancartes vulneren la imparcialitat de les administracions".

Viñuales considera que "al final és absurd" i recomana a l'alcalde, Pau Ricomà, que "el que hauria de fer és vetllar per la convivència". Allargar-ho en el temps és "un paripé i una acció electoralista". "Tregui-la i ja està", ha etzibat. Per tot plegat, manifesta que el que fa Ricomà "és jugar i és molt poc seriós".El portaveu de Cs està convençut que "els municipis estem per parlar d'altres coses més importants que posar una tela a la façana" i apunta que mentre es parla de la pancarta "no parlem del que realment és important, com l'atur o el patrimoni". 


L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presentat el passat 1 d'octubre un recurs davant la Junta Electoral Provincial sobre la resolució de la Junta Electoral de Zona que li donava dotze hores per retirar la pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics" de la façana de l'Ajuntament i que l'instava a vetllar perquè els funcionaris no llueixin el llaç groc. El batlle defensa que es va presentar un extens escrit d'al·legacions al document dels populars, però denuncia que la Junta Electoral de Zona no hi fa referència en la seva resolució.

rma expressa que la resolució es notifiqués en català, però es va fer en castellà.

En l'escrit d'al·legacions, defensa que la pancarta és la manifestació d'un posicionament social i no de partit, com ho són les pancartes violetes contra la violència de gènere.


Cs denuncia 8 ajuntaments

Cal recordar que Cs ha denunciat a les juntes electorals de la demarcació fins a 8 ajuntaments que mantenen penjades pancartes pels presos polítics i "simbologia partidista", segons apunten. El partit ja ha presentat escrits en el cas de Tarragona, Reus, Valls i la Selva del Camp i pel que fa a Torredembarra, Tortosa, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar ho farà en els pròxims dies.

 

Participació