eleccions espanyoles 10-N

La JEZ dona 24 hores a l'alcalde de Reus per despenjar la pancarta dels presos polítics

L'òrgan electoral respon d'aquesta manera a la denúncia de Cs

per NacióDigital , 3 d'octubre de 2019 a les 09:22 |
La pancarta que llueix a la façana del consitori reusenc | ANC Reus
La Junta Electoral de Zona dona 24 hores a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, perquè retiri la pancarta dels presos polítics de la façana de l'Ajuntament, a la plaça del Mercadal. Aquesta és la resposta de l'òrgan electoral a la denúncia que li va fer arribar Ciutadans.

La resolució de la JEZ, dictada dimecres, considera que la pancarta "vulnera el principi de neutralitat que han de respectar els poders públics en període electoral, ja que constitueix una exteriorització de la ideologia d'una part dels partits polítics que concorren a les eleccions però no del conjunt de la ciutadania".


Alhora, la Junta Electoral de Zona indica a l'alcalde, de Junts x Reus, que "s'abstingui de col·locar-los, promoure la seva col·locació o permetre la seva permanència en cas de la col·locació per part de tercers"

La formació taronja va denunciar l'Ajuntament de Reus i set més perquè mantenien penjades pancartes pels presos polítics i "simbologia partidista". En el cas de Tarragona, Reus, Valls i la Selva del Camp les denúncies ja es van interposar i queden pendents els consistoris de Torredembarra, Tortosa, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar, que es presentarà en els pròxims dies.

 

Participació