Salou

La zona blava de Salou entra en horari d'hivern: només sis carrers seran de pagament

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà iniciarà dimarts la recàrrega del saldo a les persones que disposin de les targetes d’aparcament

per Redacció, 30 de setembre de 2019 a les 17:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La zona blava de Salou entra en el nou horari d'hivern. Això vol dir que es redueix, notablement, els punts d'aparcament de pagament respecte a l'estiu. Només hi haurà sis carrers on serà vigent la zona blava: Barcelona, Via Roma, Ciutat de Reus, Via Augusta, el primer tram del Berenguer de Palou, i Scala Dei.

En total hi haurà 227 places de zona blava, distribuïdes pel municipi, i, especialment, a la zona més cèntrica i comercial. Pel que fa a l'horari de vigència de l'estacionament regulat, estarà en funcionament de dilluns a divendres, en horari de les 9.30 h a les 14 h; i de les 17 h a les 20 h.


Per quart any consecutiu, es manté, únicament, el pagament obligatori del tiquet d'aparcament només els dissabtes al matí, en horari de 9.30 h a 14 h; i, per tant, s'anul·la el pagament regulat els dissabtes a la tarda i els diumenges durant tot el dia.

En aquesta nova temporada d'hivern que s'enceta i que estarà vigent fins al 31 de maig –excepte el període de Setmana Santa-, obtenir un tiquet d'una hora tindrà un cost de 0,75 €, per a la primera hora, i de 0,85 €, per a la segona. Els residents que tinguin l'impost de vehicles (ICV) domiciliat en un dels carrers i números anteriorment esmentats, disposaran d'una targeta amb 200 hores d'estacionament gratuït.


En canvi, aquelles persones que tinguin domiciliat l'ICV en la resta de carrers del municipi, disposaran d'un abonament de 150 hores. Aquesta targeta és vàlida fins el 30 de setembre de 2020, i permet treure un tiquet per aparcar el vehicle assignat en zona blava fins esgotar el crèdit de què disposi. Un cop esgotat el saldo, la targeta quedarà automàticament anul·lada.

Com obtenir les targetes d'aparcament gratuït?


Per ser beneficiari d'aquesta targeta s'ha de tenir domiciliat i pagat l'impost de circulació del vehicle a Salou i no tenir sancions de trànsit municipals pendents de pagament.

Des de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà s'informa que a partir de demà dimarts, 1 d'octubre, es durà a terme la recàrrega de les targetes.

L'horari d'atenció ciutadana a les dependències de l'OAC és de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 hores.

Els interessats hauran de presentar el DNI original del titular del vehicle o una autorització signada pel mateix amb fotocopia del seu DNI, i entregar la targeta caducada.

Cal recordar que el tiquet amb la matrícula impresa s'ha de col·locar ben visible en el vehicle, del contrari podrà ser sancionat.
 

 

Participació