política

La Junta Electoral de Zona dona dotze hores a Ricomà per retirar la pancarta dels presos polítics de l'Ajuntament

El PP va presentar un escrit davant l'òrgan electoral el dijous passat

per Jonathan Oca , 30 de setembre de 2019 a les 13:23 |
La pancarta dels presos, penjada a l'Ajuntament de Tarragona. | Jonathan Oca
La Junta Electoral de Zona (JEZ) dona 12 hores a l'Ajuntament de Tarragona perquè retiri la pancarta pels presos polítics. Aquesta és la resposta a la denúncia que el Partit Popular, lidera per José Luis Martín, va fer arribar dijous passat al mateix òrgan electoral.

Aquest dilluns, el mateix partit havia portat a plenari una moció en la qual es demanava la retirada de la pancarta pels presos. El text, però, no s'ha aprovat pel vot en contra d'En Comú Podem, que ha fet moure la balança cap als partits independentistes. 


Segons el document, al qual ha tingut accés NacióTarragona, la JEZ requereix a Ricomà, "al més aviat possible, o abans de les 12 hores següents a la notificació" que retiri "la pancarta de contingut partidista col·locada a la façana de l'Ajuntament de Tarragona" i ha de donar compte a aquesta Junta, dins el termini indicat. En cas que no es faci, el mateix òrgan electoral "expressa advertència al mateix que s'iniciarà un expedient sancionador d'acord amb el que disposa l'art. 153.1 LOREG, o que, si s'escau, es presentarà testimoni contra el mateix per un presumpte delicte de desobediència a l'autoritat, en cas d'incompliment". 

I per altra banda, en el text, es recorda al batlle que té l'obligació de vetllar pel compliment "del principi de neutralitat del personal subjecte a l'Estatut de la Funció Pública".

 

Participació