política

En Comú Podem canvia el seu vot i la pancarta pels presos polítics seguirà al balcó de l'Ajuntament

Dues mocions de PP i PSC perquè es retiré han estat rebutjades pels comuns i pels grups municipals d'ERC, Junts per Tarragona i CUP

per Jonathan Oca , Tarragona , 30 de setembre de 2019 a les 12:16 |
El pancarta pels presos polítics a l'Ajuntament de Tarragona. | Jonathan Oca
El ple de l'Ajuntament ha desestimat retirar la pancarta pels presos polítics del balcó del consistori. Dues mocions, presentades per PP i per PSC demanaven que es despengés perquè "no representava a tota la ciutadania". Tot feia preveure que la pancarta estava en perill però un canvi en el vot del grup municipal d'En Comú Podem Tarragona ha evitat que les mocions dels partits unionistes tiressin endavant. Els comuns, a diferència que al ple del juliol, han votat en contra de les propostes de socialistes i populars. Fa uns mesos es van abstenir i va decidir la votació el vot de qualitat de l'alcalde d'ERC, Pau Ricomà.

Hermán Pinedo, portaveu dels comuns, ha apuntat que "és molt fàcil l'explicació del vot perquè En Comu Podem sempre estarà al costat de la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania" i ha defensat que ha votat en contra perquè "hi ha persones en presó preventiva des de fa dos anys".


Dues mocions, mateix objectiu

La dels socialistes, segons la seva portaveu, Sandra Ramos, la retirada de la pancarta "no és un objectiu" sinó que és "una conseqüència" de la moció, la qual reclama que hi hagi una regulació de les pancartes que es pengen a la façana de l'Ajuntament per tal que "es promogui la convivència als espais públics".


Les dues mocions han tornat a enfrontar el plenari. Els textos han estat rebutjats per ERC, JxTGN, CUP i En Comú Podem i han rebut els vots a favor de Cs, PP i PSC.

El PP també va denunciar davant la Junta Electoral de Zona (JEZ) perquè obligui a l'alcalde, el republicà Pau Ricomà, a retirar la pancarta pels presos polítics que llueix al balcó de l'Ajuntament.


Els populars també han recordat que recorreran a tots els recursos possibles i que faran "el possible" perquè la pancarta "estigui penjada el menor temps possible" i que es deixi de "vulnerar el principi de neutralitat dels edificis de tots els tarragonins i perquè es respecti la llei electoral". 

 

Participació