política

Salou tira endavant la moció perquè els ajuntaments puguin fixar els espais on poder manifestar-se

Sumem per Salou, PSC, Cs i PP hi voten a favor, ERC en contra

per NacióDigital , 25 de setembre de 2019 a les 20:17 |
Unes 600 persones van participar en la II Passejada per la República a Salou, el 18 d'agost. | CDR Camp de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Salou ha aprovat aquest migdia la moció presentada conjuntament pels grups municipals de Sumem per Salou, PSC, Ciutadans i PP perquè els ajuntaments puguin modificar els espais on poder manifestar-se. El text ha obtingut 17 vots a favor de tots els grups polítics signants i 4 vots en contra, d'ERC.

En la seva intervenció en defensa de la moció, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que "no fa al·lusió a cap grup, tendència ni ideologia". El batlle també ha explicat que "des de fa més de dues legislatures, tots els partits polítics de Salou vam acordar que quan arribés el moment de la campanya electoral havíem de preservar els espais turístics i no fer cap mena d'ús polític dels mateixos", acord que "anem complint", ha dit.


El batlle, però, remarca que "no volem regular el dret de manifestació" sinó que "d'acord amb els criteris tècnics dels municipis, siguin ells mateixos els que puguin modificar el recorregut per raó d'interès general". Granados ha afirmat que "no anem en contra del dret de manifestació, sinó que el defensem".

Per la seva banda, la regidora d'ERC, Míriam Martínez ha justificat el vot en contra de la moció per part del seu grup municipal. La republicana ha defensat que tirar endavant aquest text és "un senyal alarmant de la involució democràtica que està patint l'Ajuntament com a institució", ja que aposta per limitar el dret de reunió i manifestació i atorga la potestat necessària a la figura de l'alcalde perquè decideixi, en última instància, si la manifestació és autoritzada o no ho és.


A més, des d'ERC lamenten que aquesta moció arribi després de la celebració de la II Passejada per la República. 
 

El ple de Salou aprova la moció per regular l'espai on poder manifestar-se. Foto: Aj. de Salou


No s'autoritza cap acte polític o reivindicatiu en diversos indrets de Salou

El 23 d'agost de 2018 la Junta de Portaveus ja va acordar no autoritzar cap acte polític o reivindicatiu en diversos indrets de Salou, "amb l'objectiu de protegir els seus interessos generals, facilitant, però, itineraris alternatius per acomplir al dret de manifestació".

A més, tots els partits polítics de Salou van optar per no fer un ús polític dels espais turístics des de ja fa més de dues campanyes electorals municipals.

 

 

Participació