política

El ple de Reus aprova definitivament els pressupostos del 2019

La capital del Baix Camp se suma a la declaració d'emergència climàtica del moviment "Fridays for future" i tira endavant el conveni per posar en marxa la residència d'Horts de Miró

per NacióDigital, 20 de setembre de 2019 a les 14:31 |
El ple de Reus. | Aj. de Reus
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres el conveni bilateral entre la Generalitat i el consistori que permetrà gestionar la residència d'Horts de Miró, inaugurada l'any 2012, però que encara no s'ha posat en marxa. L'equipament oferirà 29 places públiques, cinc més de les previstes inicialment.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha afirmat que l'alegria serà continguda fins que no s'obri la residència, ja que ha estat una "feina laboriosa" amb entrebancs. El PSC ha criticat el retard i ha subratllat que hi ha 200 persones en llista d'espera.


El ple també ha aprovat dur a terme els tràmits necessaris per possibilitar l’efectiva realització material de les prestacions derivades del conveni, com ara articular el corresponent encàrrec amb la Fundació Educativa i Social de la gestió de l’equipament.

L’obertura de la residència i del centre de dia comportarà la contractació d’una vintena de professionals de diferents especialitats, tant d’atenció directa (Gerocultors, Treball social, Educador social Terapeuta ocupacional Psicòleg Infermeria, Fisioteràpia, Servei Mèdic) com d’atenció indirecta (Neteja, Cuina, Bugaderia, Manteniment, Porteria i Direcció).

A banda, el ple també ha aprovat definitivament els comptes del 2019, el Reglament de Participació Ciutadana i una declaració institucional per aturar l'emergència climàtica que reivindica el moviment "Fridays for future".

 

Participació